Hüseyin Çiçek

Dipkarpaz’da Altınkumsal bölgesinde izinsiz olduğu öne sürülen yapılarla ilgili olarak yargılanarak mahkum edilen sanıklar Burhan Kalın ile Gültekin Erdoğan’ın avukatı Öner Şerifoğlu’nun davanın Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesi yönündeki talebi ile ilgili ara karar dün İskele Kaza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Dipkarpaz’da, Altınkumsal bölgesinde 2013 yılı Mart ayı içerisinde 22 adet ahşap bungalow, 1 Restaurant, tuvalet ve duş yapmak sureti ile sit alanına izinsiz müdahalede bulunmak, özel çevre koruma bölgesi içerisinde ekolojik etki değerlendirmesi olumlu görüş izni almaksızın inşaat yapmak ve yetkili makamlardan izinsiz yapı inşa etmek suçlarından suçlu bulunarak mahkum edilen sanıklar Burhan Kalın ile Gültekin Erdoğan dün ara karar için mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan suçlu bulunan sanıkların avukatı Öner Şerifoğlu’nun, sanıklara getirilen davaların cezalarının suç ile orantılı olmadığı iddiasında bulunarak, davanın Anayasa Mahmekesine havale edilmesini talep ettiğini anımsattı. 

Talebi değerlendirdiğini belirten Yargıç Cenkay İnan sanıkların uğrayabilecekleri mağduriyeti de göz önünde bulundurarak takdir haklarını sanıklardan yana kullanıp davanın Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesine ve dava ile ilgili tüm işlemlerin geçici olarak durdurulmasına karar verdiğini açıkladı. 

Kendileri verdi şimdi neden geri almak istiyorlar

Davanın ardından kısa bir açıklama yapan sanıklardan Gültekin Erdoğan, konu bölgedeki yapı izninin kendisine önce 1993 yılında dönemin tarım bakanı tarafından verildiğini ve bölgede büfe işletmeye başladığını söyledi.

1999 yılında dönemin tarım bakanı tarafından iznin yeniden uzatıldığını, 2005 yılında da bungalow izninin kendisine verildiğini söyleyerek, şimdi neden bu haklarının elinden alınmak istendiğine bir anlam veremediğini ifade etti.