Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 5 – 9 Mayıs 2016 tarihleri arasında önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Almanya’dan iki olmak üzere, Macaristan, Avusturya, İngiltere, Türkiye ve KKTC’den 100’ün üzerinde yazar ve sanatçıdan oluşan takımlar söz konusu tarihlerde “DAÜ Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası”nda mücadele edecek.

“Football Without Borders” sloganı ile gerçekleştirilecek olan turnuvada maçlar 6-7 ve 8 Mayıs 2016 tarihlerinde DAÜ Stadyumu ve Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda oynanacak. Türkiye Spor Yazarları Derneği ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan turnuvaya Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği de katkı koyacak.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı “DAÜ Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası” ile ilgili Basın Toplantısı’na katılmak üzere İstanbul’a gitti. “DAÜ Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası” Basın Toplantısı 20 Nisan 2016 Çarşamba günü, saat 11:00’de, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde gerçekleştirilecek. Toplantıya Türkiye’nin eski futbolcularından Tümer Metin ve Spor Yazarı Ahmet Çakır da katılacak. Söz konusu organizasyonun detayları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Nisan ayı sonunda KKTC’de de bir basın toplantısı düzenlenecektir.