Suna Erden

Girne’de Tango To Budha isimli eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar Ferhat Kaya, Adem Günay ve Turgay Gül dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Olayla ilgili ilk etapta tutuklanan Ramazan Kıraç’ın ise serbest bırakıldığı belirtildi. 

SORUŞTURMA TAMAMLANDI 

Silahlı saldırı olayı ile ilgili bilgileri aktaran polis, Girne’de 14 Ekim Cuma gecesi saat 23.50 sıralarında, Uğur Mumcu Caddesi üzerinde seyreden Turgay Gül’ün kullanımındaki kiralık araçtan üç el ateş edildiğini söyledi. Polis, açılan ateş sonucu kurşunlardan birinin aynı cadde üzerindeki Pasha Casinonun önünde park halinde bulunan BMW marka araca isabet ettiğini belirterek, yapılan incelemede aracın tamponunda 9 mm çapında silaha ait mermi çekirdeği bulunduğunu belirtti. 

Olay yerinde yapılan incelemede iki adet boş kovan da bulunduğunu kaydeden polis, yapılan soruşturmada kiralık aracın sürücüsü Turgay Gül, olayla bağlantısı olduğu düşünülen Ramazan Kıraç ile Adem Günay’ın sabah saatlerinde tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. Polis, olayın akabinde kaçan zanlı Kaya’nın ise ertesi gün polise gelerek teslim olduğunu belirtti. 

Polis, Kaya’nın olayda kullandığı Browning marka tabancanın yerini gösterdiğini, Kaya’nın gösterimi ile söz konusu 9 mm çapında tabancanın Doğanköy’de bir otelin arazi içerisinde, takılı bir adet şarjörü ve 3 adet 9 mm çapında canlı mermi ile atılı bulunduğunu kaydetti. Polis, yapılan soruşturmada zanlı Ferhat Kaya’nın olay gecesi diğer zanlılarla Whatsaap yazışmalarının tespit edildiğini belirtti. Polis, ilgili ilk etapta tutuklanan Ramazan Kıraç’ın ise olayla bağlantısının tespit edilemediğini dile getirdi. 

KAYA’NIN BENZER SUÇLARI VAR 

Zanlıların mahkeme emri ile tutuklu bulunduğunu kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Ferhat Kaya’nın benzer davaları olduğunu, zanlı Gül’ün 2015 yılından beridir ülkede kaçak bulunduğunu, zanlı Günay’ın olaydan bir gün önce ülkeye geldiğini, ayrıca yaşanan olayın toplumda infiale neden olduğunu belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla tüm zanlıların 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.