SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, büyük umutlarla kurulan CTP-BG ile DP-UG hükümetinin hayal kırıklığı yaratmaya devam ettiğini, buna karşın muhalefetten de hiç ses çıkmadığını savundu.

Tunalı, “Hükümetin bu tutarsız icraatlarına karşın halk adına muhalefet yapması beklenen UBP’nin maalesef etkili muhalefet yapamadığı görülüyor. Meclise dahi gitmeyen vekilleri vardır. Geçmişin ağır faturasının sorumlusu olan UBP bir tek proje dahi üretemiyor.Hükümete öneriler sunması gerekirken bireysel eleştirilerle etkin olmaya çalışılıyor.Oysa halkımız UBP’den etkin ve girişimci politikalar ortaya koymasını bekliyor” dedi.

Hükümetin 2015 yılı hayat pahalılığı ödeneklerine ilişkin aldığı kanun hükmünde kararnameyi eleştiren Tunalı, halkın fakirleşmeye devam edeceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle seçim yasaklarının başlayacağını ve icraatların duracağını ifade eden Tunalı,  seçmenin birçoğunun seçimde oy kullanmayarak tepkilerini ortaya koyacağını ileri sürdü.