Eniz Orakcıoğlu

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, Yeni Bakış’a önemli iddialarda bulundu. CTP’de hesaplaşmaların başladığını savunan Tunalı, “CTP’deki kavga UBP’deki kavgadan daha şiddetlidir, tek fark dışarıya yansımıyor” dedi.  

Tunalı, Birikim Özgür’ü mecburiyetten Maliye Bakanı yaptıklarını belirterek “Birikim Özgür de şimdi partiden atılan babasının intikamını alacak” şeklinde konuştu.

“Babasının intikamını alacaktır”

 Tunalı, iddialarını şöyle sürdürdü: Birikim Özgür’ü mecburiyetten Maliye Bakanı yaptılar bunun nedeni ise Talat’tan intikam almaktır, çünkü Özker Özgür’ü bu partiden  Mehmet Ali Talat ihraç etmişti.  Birikim Özgür kariyeri olan, partinin içerisinde de güç kazanan ve çok zeki bir milletvekilidir. Aynı zamanda Maliye Bütçe Plan Komitesi Başkanı’dır. Özgür, bu mevkiye geldikten sonra partiden atılan babasının intikamını alacak ve bunu yapanların altını oyacaktır.

“CTP’de hesaplaşmalar başladı”

Tunalı, sözlerine şu şekilde devam etti; “Birikim Özgür’ün şu an intikam alacak kadar gücü olmasa da zamanla olacaktır ve büyük ihtimal Sayın Talat Genel Başkanlığa aday da olmayabilir. Mağusalı milletvekillerinden bugün 2’si bakan oldu, neden eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in artık sesi çıkmıyor, Kutlay Erk neden şimdi açık ve net tepki koymaya başladı? Bunların hepsini bir yere koyun bakalım, tüm bunlar CTP’de hesaplaşmaların başladığı ve kavga şiddetlendiği içindir. CTP’deki kavga UBP’deki kavgadan daha şiddetlidir, tek fark dışarıya yansımıyor.”

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi