KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 41. yıldönümü nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

KKTC Londra Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre, Tuncalı’ya, temsilcilik diplomatik personeli ve Kıbrıs Türk sivil toplum örgütleri temsilcileri eşlik etti.

Tuncalı, ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk tarafının dün olduğu gibi bugün de, adada iki toplumlu, iki kesimli, iki halkın siyasi eşitliğine dayalı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin fiili ve etkin garantisi altında kalıcı bir çözüm bulunması için gayretle çalıştığını ifade etti.

Oya Tuncalı, Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Barış Harekatı’ndan bugüne kadar geçen 41 yılda, Türkiye’nin desteği ve işbirliğiyle her türlü haksız baskı ve izolasyona rağmen imkanları zorlayarak büyük gelişmeler sağladığını belirtti.

Tuncalı, Kıbrıs Türk halkının, Anadolu halkının sonsuz desteğini her zaman yanında hissettiğine ve Türkiye Cumhuriyeti ile sarsılmaz bağlarla bağlı ilişkilerinin önemini çok iyi bildiğine değindi.

Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç nezdinde Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Anadolu halkına sonsuz teşekkürlerini sunan Tuncalı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni, Anadolu halkını ve tüm gazileri sevgi ve saygıyla selamladığını ve özgürlüğümüz uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle andığını ifade etti.

Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç de günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı. Bilgiç, Barış Harekatı’ndan beri adaya sadece barışın hakim olduğunu belirterek bu tarihten itibaren Kıbrıs Türkü’nün kendi vatanında huzur içinde yaşadığını ifade etti.

Bilgiç, Kıbrıs’ta ihtilafın çözümlenerek adada kalıcı barışın kurumsallaşması için sürdürülen müzakerelerde ihtiyatlı iyimser bir havanın hakim olduğunu ve Kıbrıslı Türklerin özgürlük ve egemenliğini garanti altına alacak bir çözüme ulaşmanın en büyük temennileri olduğunu sözlerine ekledi.

1437415687.jpg