Züleyha Karaman

Ercan Havaalanı ihalesini alan ortaklardan Terminal Yapı’nın, diğer ortak Taşyapı’yı kendisini projeden dışlamakla suçlaması, Ercan Havaalanı’yla ilgili yeni bir tartışma başlattı.

Yoğun tartışmaların ardından iki yıl önce, İrsen Küçük hükümeti döneminde, yap-işlet devret modeliyle 25 yıllığına işletme hakkı devredilen Ercan Havaalanı’yla ilgili tartışmalar bitmiyor. İhaleyi alan T&T Havalimanı İşletmeciliği’nin ortaklarından Terminal Yapı’nın,Taşyapı’ya yönelik çeşitli suçlamalarda bulunması, Ercan’la ilgili tartışmalara farklı boyut kazandırdı.

Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, önceki gün düzenlediği basın toplantısında büyük hissedar Taşyapı’yı, kendilerini projeden dışlamak, şirketi tek başına yönetmek, yaptırım yapma isteği olmamakla suçlayarak, çeşitli eleştirilerde bulundu.

Taşyapı Şirketi’nin ihale sözleşmesine aykırı davrandığını iddia eden Delimollaoğlu Terminal Yapı’ya hiçbir iş ve kararda danışmadığını ve bilgi vermediğini belirtmişti.

TAŞYAPI, HALKIN SESİ ARACILIĞIYLA YANIT VERDİ

Rusya’da bulunan Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı, Ercan ihalesindeki ortağı Terminal Yapı’nın iddialarına, Halkın Sesi aracılığıyla yanıt verdi.

Turanlı, iddiaları “boş laflar” olarak niteleyerek, “Boş laflara ayıracak vaktim yok” dedi.

“HER ŞEYİ BİLİYOR, BAKAN AÇIKLASIN”

Bu konuda, her şeyi Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile konuştuğunu ve bakanının her şeyi bildiğini aktaran Turanlı, “Sayın Bakanla konuştum, her şeyi ona da sorabilirsiniz, Sayın Bakan açıklasın” diye konuştu.

Ortağının söylediklerinin hiç birinin doğru olmadığını ifade eden Emrullah Turanlı, şunları söyledi:

“KONUŞMA YETKİSİ YOK”

“Boş laflar. Söylediklerinin hiç biri doğru değil. Amaç başka. Anlattıklarının hiç biri doğru değil. Bu arkadaşın konuşmaya da yetkisi yok, yüzde 20 payı var. Boş laflara ayıracak vaktim yok. Her şeyi Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı biliyor, o açıklasın.”

Turanlı bir hafta sonra Rusya’dan döneceğini, gelince, gerekli açıklamayı yapacağını da sözlerine ekledi.