Ercan Havalimanı işletme hakkın alan T&T Airport Şirketi’nin ortakları arasında devam eden kavga ileri bir boyuta taşındı.

Her şartta ortağı olan Taşyapı tarafından kandırıldığını ve havalimanına dahi sokulmadığını ifade eden diğer ortak Terminal Yapı, Taşyapı, T&T Airport ve Kaner Travel Ltd’e Lefkoşa kaza Mahkemesi’nde dava açtı.

23 Mayıs tarihinde karara bağlanan dava ile ilgili Lefkoaş Kaza Mahkemesi önemli bir karara imza attı. Mahkeme, Taşyapı’nın kontrolünde olan ve Terminal Yapı’nın hiçbir şekilde söz hakkının iade edilmedi T&T Şirketi’nin aldığı bazı kararları durdurdu.

Genel Kurul kararları iptal

Terminal Yapı’nın Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne başvurarak T&T Airport Genel Kurulu’nda alınan bazı kararların iptalini istediği davada mahkeme Terminal Yapı’yı haklı buldu ve alınan bazı kararlar için durdurma emri verdi.

Direktör atanması da durduruldu

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin Talat Usa Başkanlığında verdiği karara göre T&T Airport’un 5 Mayıs 2016’da gerçekleşen Genel Kurul toplantısı uyarınca alınan tüm kararların durdurulması emredildi. Buna göre 2015 yılı bilançosunun ibra ve kabulü kararı, Emrullah Turanlı’nın direktör olarak tayini, Göksel Saydam&Co. YMM bürosunun denetçi olarak atanması uygulamaları mahkeme tarafından durduruldu.

Turanlı itiraz edebilecek

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Emrullah Turanlı’nın direktörlük kararının durdurulması ve diğer kararlarla ilgili itiraz dosyalayabilmesi için mahkemeyi 27 Mayıs Cuma gününe kadar erteledi. Mahkeme Cuma günü itirazı dinledikten sonra emrin kesinleşip kesinleşmediğini görüşecek.

Tutuklama bile olabilir

Emrullah Turanlı ve şirketinin mahkemenin verdiği kurallara uymaması halinde ise Lefkoşa Kaza Mahkemesi, emre uymayanları tutuklayabilecek veya mallarına el koyabilecek.

ara-emri-sayfa-1-745x1024.jpg

ara-emri-sayfa-2.jpg