Restorasyon çalışmaları sonrası yeniden açılan Eyüp Sultan Türbesi ve Üsküdar'daki Aziz Mammud Hüdai Türbesi ziyaretçi akınına uğradı.

2011 yılında başlayan restorasyonu 4 yıl sonra tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan ayının ilk Cuma günü ziyarete açılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan türbeye vatandaşlar akın etti. Cami avlusuna gelen yüzlerce vatandaş, hem türbeyi gezdi, hem de restorasyon çalışmalarının ardından son halini inceledi. Çalışmalar vatandaşlardan tam not alırken, türbeyi ziyaret eden vatandaşlar emeği geçen yetkililere teşekkür etti. Cami avlusu içerisinde yer alan türbede vatandaşlar dua ve Kuran-ı Kerim okudu. Semt sakinleri başta olmak üzere çevreden gelen vatandaşlar tarafından oldukça beğenilen restorasyon çalışmaları tam not aldı.

2 YIL SÜRDÜ

Üsküdar'da bulunan Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'nin türbesi de iki yıllık restorasyon çalışmasının ardından geçtiğimiz cumartesi günü ziyarete açılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından tekrar hizmete açılan türbe vatandaşların akınına uğradı. Türbeye gelerek Kuran-ı Kerim okuyan vatandaşlar, "İçerisi çok kalabalık. Söyleyecek çok şey var. Rabbim herkesin Ramazan'ını hayırlı etsin. İlgi çok güzel. Devamlı olmasını diliyorum. Sırf Ramazan'da değil diğer günlerde de ziyaret etmeliyiz" dedi.

Bir başka vatandaş ise, "Zaten kaç senedir bekliyorduk. Şimdi açıldı. Biz de huzura erdik. Kapalı olduğu zaman bile yoğun bir ilgi vardı ve ziyaretçisi hiç kesilmedi" şeklinde konuştu.