Hasan Düzgün

Kuzey Kıbrıs’taki en önemli dini miras arasında yer alan Çatalköy Belediye sınırları içerisindeki Hz. Ömer Tekkesi’nin çevresi tamamen değişiyor.

Türkiye Cumhuriyeti finansmanı ile yürütülecek proje yaklaşık 4.5 milyon TL’ye tamamlanabilecek.  Projenin kısa süre içerisinde başlaması hedefleniyor.

Konuyla ilgili Havadis Gazetesi’ne bilgi veren Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, hedefin en kısa sürede projenin tamamlanması olduğunu söyledi.

Bölgenin sadece Müslüman kesimlere değil, her dinden turiste hizmet verdiğini belirten Hulusioğlu, projenin tamamlanması ile birlikte, ülkenin en güzel ziyaret alanlarından birisinin yaratılacağını ifade etti.

Hz. Ömer Türbesi’nin adaya her gelen turistin ajandasında yazılı olduğunu anlatan Hulusioğlu, şunları söyledi:

“Mevcut görüntü bizlere yakışan bir görüntü değildi. Uzun süredir, projesi çizilmiş ve finansman için bekliyorduk. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile işbirliği içerisinde proje tamamlanacak.

Projenin tamamlanması ile birlikte, ülkenin en çok ziyaret edilen bölgesi olacağımızı düşünüyorum. Sadece yabancı turistlerin değil, yerli vatandaşların da denizle iç içe, huzurlu bir ortamı yakalamasını sağlayacağız.

Belediye başkanı olduğum andan itibaren en büyük hayallerimden biri de bu projeydi. Çatalköy için hayırlı olsun. Emeği geçen, katkı koyan herkese de teşekkür ederim.”