Devrim Demir

Turist vizesi ile bir hafta önce KKTC’ye giriş yapan Fatih Geyik, “Cinsel saldırı”, “Mülke tecavüz”, ve “Sarhoşluk” suçlaması ile önceki gün gözaltına alındı. Kaldığı evin apartman giriş kapısının açılmaması üzerine balkondan atlayarak evine girmeye çalışan Fatih Geyik, alkol tesiri altında başka biri evin balkonundan giriş yaptı.

Fatih Geyik, evinde uyuyan E.S. isimli kadına tecavüz etmeye çalışırken E.S.’nin nişanlısı tarafından fark edildi. Şikâyet üzerine tutuklanan Fatih Geyik, aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı. Geyik dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen teminat duruşmasında zanlının ülkede yasal bir statüsü bulunmadığını göz önünde bulundurarak, davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 1 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.    

Turist diye geldi tecavüze kalkıştı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mahmut Borucu mahkemede verdiği ifadede, Fatih Geyik’in “Cinsel saldırı”, “Mülke tecavüz”, ve “Sarhoşluk” suçlamaları ile gözaltına alındığını anlattı. Polis memuru Mahmut Borucu olayın önceki gün sabah saat 06.00 sıralarında Girne’de Göksu Sokak’ta bulunan bir apartmanda meydana geldiğini söyledi.

Fatih Geyik’in apartman giriş kapısının kapalı olması üzerine balkondan evine girmek isterken E.S. isimli kadının balkonuna atladığını ifade eden Borucu, zanlının uyumakta olan E.S. isimli kadını elleri ile taciz ettiğini ve ev sahibi tarafından fark edilerek yakalandığını kaydetti.

Yapılan alkol testinde zanlının 81 promil alkolü olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Borucu, Fatih Geyik’in ülkeye 12 Ekim tarihinde 30 günlük turist vizesi ile giriş yaptığını belirtti.

Soruşturma tamamlandı

Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis memuru Mahmut Borucu, Fatih Geyik’in ülkede yasal statüsü bulunmadığını ve ileride yargılanmadan kaçabileceğine dikkati çekerek 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

“Sarhoştum niyetim kötü değildi”

Mahkemede söz hakkı alan Fatih Geyik ise kötü niyetli bir şey yapmadığını iddia ederek, “Sarhoş kafayla sadece balkonu karıştırdım. Yanlış bir eve girdim orda da niyetim kötü değildi, sadece dokundum çünkü eve o niyetle girmedim. Kimsenin bir şeyini çalmadım” şeklinde kendini savundu.