Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li teröristlere yönelik düzenlenen operasyonun ardından sokağa çıkma yasağı ile ilçe hayalet şehir görünümü aldı. Operasyonların devam ettiği ilçede tarihi mekanlarda kalan turistler otellerini boşaltmaya başladı.

Merkez Sur ilçesinde sabah saatlerinde bir grup YDG-H'linin terörist zırhlı polis aracına roket atması sonucu 2 polis şehit olmuş, 3 polis ise yaralanmıştı. Valilik tarafından teröristlerin yakalanması için sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından bölgede operasyonlar genişletilirken, ara sokaklar ve ilçe giriş çıkışları polis tarafından tutulmuştu. İlçe girişlerinin kapatıldığı operasyonlara katılan polis ekipleri teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ara sokaklara girip ilçeyi abluka altına aldı. Sabah saatlerinde başlatılan operasyon tüm hızıyla devam ederken, yer yer güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çatışma yaşanıyor. Ara sokaklara giren polis ekiplerine ateş açılması sonucu 3 güvenlik kuvveti yaralandı. Devam eden operasyonlarda Gazi Caddesi yakınlarından ara sokaklardan ateş açılması sonucu 1 polis memuru daha olmak üzere sabahtan itibaren toplam 7 polis memuru yaralandı. Operasyonlarda kaç teröristin etkisiz hale getirildiği konusunda henüz bir bilgi edinilemezken, çatışmalar esnasında 4 sivilin de yaralandığı belirtildi.

TURİSTLER KAÇIYOR

PKK'lılar ile güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmalar yer yer şiddetini arttırırken, tarihi mekanların bulunduğu Sur ilçesindeki otellerde kalan turistler valizlerini toparlayarak bölgeden kaçıyor. Sokağa çıkma yasağının olduğu ve polisin operasyon yaptığı Sur ilçesindeki otellerde bulunan turistler, otellerini terk etmeye başladı. Çok sayıda polisin sevk edildiği ilçede turistler güvenlik önlemleri altında bulundukları otellerden çıkarıldı. Otel çalışanlarının da yardım ettiği turistler, çıkarıldıkları bölgeden ticari araçlara bindirilerek havaalanına hareket etti.

Öte yandan, şehit olan 2 polis memuru için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde saat 14.30'da düşünülen cenaze töreni saat 16.00'a alındı. Şehit cenazelerinin törenin ardından memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.