Turizm ve Çevre Bakanlığı, Hollanda ve Belçika’da KKTC turizmini, kültürünü, tarihini ve doğal güzelliklerini daha etkin şekilde tanıtmak amacıyla başlattığı faaliyetleri sürdürüyor.

Resmi Gazetede yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, Mayıs 2016’da başlayan faaliyetler, Mart 2017’ye kadar devam edecek.

Bakanlar Kurulu, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın reklam, imaj ve tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Hollanda ve Belçika’dan gelen turist sayısının artışını sağlamak amacı ile bakanlık ve “Graphica Werbeagentur Gmbh” arasında imzalanan protokol kapsamında ihtiyaç duyulan 500 bin Euro’nun ödenebilmesi için Devlet İhale Tüzüğü kapsamında bakanlığı yetkilendirdi.

HAYVANSAL HASTALIK VE ZARARLILARLA MÜCADELE PROJESİ 

Bakanlar Kurulu, koyun, keçi ve sığırlarda görülen ve büyük maddi kayıplara neden olan Brucella hastalığının eradike edilmesi ve hayvancılığın devamlılığı açısından, Brucella hastalığı nedeniyle zarar gören hayvan üreticilerinin, yürürlükteki mevzuat ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın belirlediği kural ve esaslar çerçevesinde zararlarının kısmen karşılanması projesi ile ilgili olarak gereksinim duyulan 1 milyon TL’nin TC Yardımları ile finanse edilmesi öngörülen kalemden karşılanmasına karar verdi.

Karara göre, gerekli koşullar ve kıstaslar üzerinden yapılacak ödemelerde, koyun, keçi cinsi hayvanlara hayvan başına 200 TL, sığır cinsi hayvanlara hayvan başına bin 500 TL verilecek.