Turizm Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde yapılan görev değişiminin, “ihtiyaçlar doğrultusunda, görevlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için zaman zaman yapılan bir idari uygulama” olduğunu bildirdi.

Turizm Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Bölge Şube Amirliği’ndeki görev değişimi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Turizm Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Bölge Şube Amiri olarak görev yapan Birinci Derece Arkeolog Elif Karaca’nın işten çıkarılmadığı, sadece daire içerisinde görev değişikliğine gidildiği kaydedildi.  Birinci Derece Arkeolog Elif Karaca’nın halen kadrosunun gerektirdiği görevleri yürüttüğü belirtildi.

Bakanlık açıklaması şöyle:

“Gazimağusa Bölge Şube Amirliği sorumluluğuna Elif Karaca’dan 7 yıl daha kıdemli olan Birinci Derece Arkeolog Hasan Tekel getirilmiştir. Elif Karaca’ya karşı Bakanlığın herhangi bir art niyeti bulunmadığını, ayrıca Elif Karaca’nın Turizm Bakanlığı’nı temsilen yürüttüğü Anıtlar Yüksek Kurulu üyeliği de halen devem etmektedir. Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin inisiyatifinde bulunan personel görev değişimleri Dairenin ihtiyaçları doğrultusunda görevlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için zaman zaman yapılan bir idari uygulamadır”