Ülkenin tarihi güzellikleri, kültürel eserleri ve doğal çiçek türlerini yansıtan görseller, Devlet  Piyangosu biletlerine taşınıyor.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Piyangolar Birimi ile şubat ayında yapılan görüşmenin ardından Devlet Piyangosu’nun bastırdığı biletlerde turizm görsellerine yer verilmeye başlandı.

Devlet Piyangosu’nun yarınki çekilişi için bastırılan biletlerde, Kıbrıs adasına özgü endemik lale türü olan Kıbrıs lalesine yer verildi.,

Medoş lalesi olarak da bilinen Kıbrıs lalesi, KKTC’de  Tepebaşı  ve Avtepe köyleri  civarında, Güney Kıbrıs’ta ise  Akama yöresinde bulunuyor.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu,  turizmde ülke olarak çok büyük değerlere sahip olduklarını, ancak  bu değerlerin gerektiği kadar sahiplenip korunmadığını söyledi.

Sucuoğlu, söz konusu  uygulama ile turizmde farkındalık yaratma ve ülke kültürünün değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirterek,  Devlet Piyangosu’nun hazırlayacağı her yeni bilet basımında yeni görseller yerleştirileceğini ifade etti.