Gözde Süreç Sarı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) arasında teşvik protokolü bugün imzalandı.

Protokole, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ imza koydu.

Protokol, 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasındaki Teşviklendirme Esasları çerçevesinde KKTC’ye taşınan turistlere yönelik olarak, tur operatörleri ile KITSAB üyesi turizm ve seyahat acentelerine ödenecek teşviklerin denetim kriterlerini içeriyor.

Protokol, Teşviklendirme Esasları çerçevesinde KITSAB ve KITOB’a 1 Ocak 2016-31 Aralık, 2016 tarihleri arasında yapacakları denetimler için katkı sağlanacak. Her turist için 2 Euro olacak olan katkı miktarı Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’ndan karşılanacak,  KITSAB ve KITOB’un her biri için yıllık 60 bin Euro’yu aşmayacak.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, turizmdeki paydaşlarının 2013 yılından bugüne teşvik yöntemiyle yapılan alacaklarının ödenmesi ile ilgili dosyaların sonuçlandırıldığını belirtti.

2016’da sona eren bu yöntemin, 2016-18 yılı olmak üzere iki yıl daha sürdürüleceğini söyleyen Ataoğlu, protokolün bunu içerdiğini kaydetti.

Ataoğlu, Türkiye’de yaptığı temaslarda KKTC’nin etkin bir şekilde tanıtılmasına yönelik adımlar atıldığını vurguladı.

TC Kültür Ve Turizm Bakanı’nın katkılarıyla Türkiye’de 10 ilde KKTC’nin etkin tanıtımının yapılacağına işaret eden Ataoğlu, Bursa ve Eskişehir olmak üzere iki ile de direk uçuş gerçekleştirilmeye başlanacağını belirtti.

1465560393-001.jpg

AKTIĞ

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, protokolün imzalanmasıyla daha verimli bir çalışma sürecine girmeyi umduklarını söyledi.

TOLUN

KITSAB Başkanı Orhan Tolun da protokol imzalanmadan önce de çalışmalarına aksatmadan devam ettiklerini, bundan sonra işbirliklerinin artarak süreceğini ifade etti.