Turizm Sektörü İnisiyatifi’ni temsil eden Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) ile Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) bugün ortak bir basın açıklaması yayınlayarak, ilgili bakanlığın sektörle işbirliği yapmadığını iddia etti.

“YASA TASARISI YASALLAŞACAK SÖZÜ VERİLDİ…”

Sektörün sorunlarının ve yol haritasının geçtiğimiz ay kamuoyuna aktarıldığının anımsatıldığı ortak açıklamada, turizmin devlet politikası olması, özerk bir yapı altında yürütülmesi, turizm teşvik sisteminin revize edilmesi, turizm tanıtım stratejisinin hazırlanması ve imaj yatırımlarının fonla yeterli düzeyde desteklenmesi konularında detaylı öneriler hazırlandığı hatırlatıldı.

Turizm Bakanlığı’nın Turizm Örgüt Yasa Tasarısı’ndaki sıkıntının aşılacağı, tasarının yakın zamanda yasallaşacağı yönünde sözler verdiğini iddia eden İnisiyatif, Otelcilik Okulu konusunda da kendilerine işbirliği sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını öne sürdü.

SORUNLARA BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜM İSTİYORUZ…

İlgili bakanlığın eko turizm konusunda da işbirliği yapmadığını savunan İnisiyatif’in açıklamasında, “Eko turizm işletmelerimizin sorunları büyüktür. İşletmeciler borç yükü altındadır. Pazarlama sıkıntısı vardır. Bizler de bu sorunların bütünlüklü çözümünü destekliyoruz. Ancak Bakanlık tarafından işbirliği yapılacağının belirtilmesine karşın sektörün bu konuda da dışlanması kabul edilemez” ifadesine yer verdi.

“FONUN ETKİN KULLANIMI SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ…”

Açıklamasında kırsal turizm tesislerinin sürdürülebilir turizm yapısına kavuşturulmasının önemli olduğunu vurgulayan İnisiyatif, “Bakanlığın sektörle işbirliği yapmadan yeni oluşumlara gitmesi yanlış projelerin de Turizm Fonu’ndan finanse edilmesini beraberinde getirecek. Fon’un etkin kullanılması sektör için hayati önem taşıyor” diye belirtti.