Bakanlık Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, kursa katılabilmek için kamu görevlisi olmamak ve KKTC vatandaşı ile en az lise veya dengi bir okul diploması sahibi olmak gerekiyor.

Kursa katılabilmek için ayrıca Tanıtma Dairesi tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı ve Genel Kültür Sınavında da başarılı olmak gerektiği kaydedildi.

Başvuru kabulünde, KKTC Kimlik Kartı fotokopisi (aslı ibraz edilmek suretiyle), Lise veya lise üstü diploma fotokopisi (aslı ibraz edilmek suretiyle), Polis Genel Müdürlüğü’nden alınan ve taksirli suçlar hariç bir yıldan fazla hapis veya yüz kızartıcı suçlardan mahkum olunmadığını gösteren sabıka sicil kayıt belgesi ile 3 adet resim talep edilecek.

Başvurular, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Eğitim Şubesi’nde 30 Ocak tarihine kadar mesai saatleri dahilinde kabul edilecek.

Turist Rehberi Yetiştirme Kursunda eğitim dilinin ve kurs bitimindeki sınavın Türkçe olacağı kaydedilen açıklamada, 2278153, 2281809,  2289629 (131-134) numaralı telefonlardan bilgi alınabileceği belirtildi.