Haluk DOĞANDOR

Bafra Oteller Bölgesi içerisinde yer alan Kaya Artemis Otel önünde biriken inşaat atıkları otele gelen turistlerin tepkisini çekti. Çektikleri fotoğrafları Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne gönderen turistler, beş yıldızlı bir otelde böyle bir görüntünün olmasını hayretle karşıladıklarını ifade etti.

Otel ve hizmeti mükemmel ancak çevresi hoş değil

Otele tatile geldiğini söyleyen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir turist Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne iki adet fotoğraf göndererek, otel önüne yığılan inşaat atıklarına dikkat çekti. Tatile geldikleri otelin konumu ve yapısı dolayısıyla muhteşem olduğunu, hizmette ve yiyeceklerde kusur olmadığını belirten turistler, çok memnun olduklarını, ancak otelde devam eden tadilatın dışarıya bu kadar çirkin yansıtılmasının otelin imajına zarar verdiğini dile getirdi.

Çevre Koruma Dairesi araştırıyor

Konuyla ilgili olarak temas kurduğumuz Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, otelle ilgili araştırma yapacaklarını ve bölgeye müfettiş gönderecekleri bilgisini verdi. Otelin önüne yığılan inşaat atıklarıyla ilgili bilgilerinin olmadığını, Turizm Bakanlığı’nın bir bilgisi olabileceğini söyleyen daire yetkilileri, konuyu araştıracaklarını ifade etti.

Otel yönetimi uyarılacak

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müdürü Halil Talaykurt, konuya vakıf olduklarını, otel yönetiminin daha iyi hizmet verebilmek için otelin tadilat yaptığını, bu sebepten 40 milyon TL’de teşvik aldıklarını söyledi. Talaykurt, görüntüleri gördükten sonra, “Otelde turistler kalırken bu tadilatın daha titiz yapılması gerekirdi” dedi. Otel yönetimini de uyaracaklarını söyleyen Talaykurt, “Çevreye zarar verilmemeli” diye konuştu.

Yeşil branda ile çevrilebilirdi

Otel yönetiminin böyle 40 milyon TL tutarında bir tadilat için 3-5 bin lira harcayıp atıkları kamuflaj yapmamasının hoş olmadığını söyleyen çevre uzmanları, “En azından yeşil branda ile çevrilip, turistlerin bu kötü manzarayı görmesi engellenebilirdi” yorumunda bulundu.

Haberal Kıbrıslı muhabiri, Kaya Artemis Otel Halkla İlişkiler Müdürü Naz Tekmanoğlu ile telefon bağlantısı kurarken, Tekmanoğlu kendisinin açıklama yapmaya yetkisi olmadığını, ancak konuyu yönetime ileteceğini ve gazeteye açıklama yapılacağını söyledi. Buna karşın haber yayın saatine kadar otel yönetiminden gazetemize herhangi bir açıklama gelmedi.

kaya-artemis.jpg