Duygu Alan

Yukarı Girne’de Mücahitler Caddesi Bengi Sokak’ta bulunan harabe ev, bakımsızlıktan yıkılmak üzere. Yıkılmaya yüz tutan ev ve bahçesinde yılanlar, fareler ve haşereler cirit atıyor.

Evde bulunan hayvanlar yüzünden rahatsız olan bölge sakinleri, kapı pencere açmaya korkuyor.

Harabe eve komşu evlerde ikamet eden vatandaşlar, evin uzun yıllar önce terk edildiğini, elektrik ve su bağlantısının bile olmadığını kaydetti.

Mahalle sakinleri, bakımsızlık nedeni ile evin duvarlarında derin çatlaklar oluştuğunu, bahçesini ise yabani otların kapladığını belirterek, evin bölgede tehlike saçtığını savundu.

Evi mesken tutan yılan, fare ve haşerelerden de tedirgin olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Korkudan yaz günü bile kapı pencere örtüyoruz. Yıllardır sesimizi duyuracağımız bir merci arıyoruz ama muhatap bulamıyoruz” diye yakındı.

Mahalle sakinleri, konuya ilişkin 2006 yılından itibaren birçok kez gerek Girne Belediyesi’ne gerekse kaymakamlığa yazı yazdıklarını ancak sorun ile yıllardır ilgilenilmediğini iddia etti.

1 ay önce yine şikayet edildi

Yukarı Girne’de Bengi Sokak’ta ikamet eden bazı vatandaşlar, söz konusu sorunu yaklaşık bir ay önce yine gündeme getirdiklerini, fakat sonuç alamadıklarını iddia etti.

Mahalle sakinleri, “Girne Belediyesi Sağlık Birimi’ne yaklaşık bir ay önce durumu bildirdik ve evdeki zararlı hayvanlarla mücadele edilmesi hususunda talepte bulunduk. Ancak yine sonuç alamadık. Ev bakımsızlıktan dökülüyor ve bir gün kendiliğinden yıkılacak. Bu çok tehlikeli. Öte yandan evi mesken tutan fareler, yılanlar yüzünden endişe içerisindeyiz, bahçemizde özgürce dolaşamıyoruz, evlerimizin kapısını pencerelerini açamıyoruz. Çoluk çocuklarımıza zarar geleceğinden korkuyoruz” diye konuştu.

Mahalleli, yetkililere bir kez daha Havadis aracılığı ile çağrıda bulunarak sorunun mümkün olan en kısa sürede çözümlenmesini istedi.

Soyel: Özel mülke giremeyiz

Girne Belediyesi Sağlık Birimi Sorumlusu Naile Soyel, söz konusu evin bahçesine 1 hafta önce fare zehri atılıp, genel haşere kontrolü yapıldığını söyledi.

Konu evin özel mülk olduğunu kaydeden Soyel, “Vatandaşın şikayeti üzerine geçen hafta konu evin arka bahçesinden içeri fare zehri atıldı ve genel haşere kontrolü yapıldı. Ancak ev özel mülk olduğu için bahçe temizliği yapılamadı. Bahçeyi temizleyebilmemiz için evin sahibinin izninin olması gerekiyor, ev sahibine ulaşmaya çalıştık fakat yurt dışında olduğunu öğrendik. Edindiğimiz bilgiye göre ev de satılığa çıkarılmış” dedi.

Naile Soyel, yılanlarla mücadele konusunda ise şunları söyledi: “Yılanlarla ilgili mücadeleyi belediye yapmaz. Zaten yılanları öldürmek de ne kadar doğru bilmiyorum veya yasal mevzuatı hakkında çok bilgi sahibi değilim. Ancak fare ve haşereler konusunda yetkimiz dahilinde gereken çalışmayı yaptık.”