Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bağdat'ta kaçırılan Türk işçilerle ilgili, "Bizim öğrendiğimiz Türk işçileri diğer işçilerden ayırarak bir seçime tabi tuttuklarıdır" dedi.

Sözcü Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Bilgiç, Bağdat'ta kaçırılan Türk vatandaşları ile ilgili olarak, "Irak'ın başkenti Bağdat'ta stadyum inşaatında çalışan bir Türk inşaat şirketine mensup 18 Türkün dün gece asker ve polis üniformalı bir grup tarafından kaçırıldığını öğrendik. Sayı Irak basınında 16 şeklinde yansıdı fakat asıl sayı 18. Olay dün gece saat 03 civarında gerçekleşti. asker ve polis üniformalarıyla şantiyeyi basan kişiler, 18 Türk işçiyi götürmüşler. Olayın öğrenilmesinin ardından Bağdat Büyükelçimiz, Irak Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Başbakanlık, Ulusal Güvenlik müsteşarlığı ile temasa geçti. Şu aşamada ne için yapıldığı ya da nerede tutulduğuna ilişkin yorumda bulunmak zor. Bu Türk inşaat şirketi ile temas halindeyiz. 18 kişinin arasında 14 işçi, 3 mühendis, bir muhasebeci olduğunu öğrendik" diye konuştu.

"Bizim öğrendiğimiz Türk işçileri diğer işçilerden ayırarak bir seçime tabi tutuklarıdır" diyen Bilgiç, işçiler kaçırılırken herhangi bir propaganda yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgileri olmadığını belirterek, işçilerin fidye için kaçırıldığını düşündüklerini ifade etti.