Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen terör saldırısını kınadı. Topçu, küresel güçlerin bir takım hesapları için terörü bir enstrüman olarak kullandıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı dolayısıyla Ankara'da bir otelde düzenlenen Bozbaş Gecesine katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Iğdır Derneğinin düzenlediği gecede konuşan Topçu, bir facia olarak nitelendirdiği Paris'teki saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Fransa'ya başsağlığı dileklerini iletti. Terörün sadece bizim meselemiz olmadığına vurgu yapan Topçu, konuşmasında terörsüz, savaşsız, barış ve huzur içerisinde bir dünya diledi.

Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan'ın da katıldığı gecede, çıktığı yolda Oğan'a başarı dileklerini ileten Topçu, Ahıska muhaciri bir Türk'ün evladı olarak hemşehrilerinin arasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"TERÖRSÜZ, SAVAŞSIZ BİR DÜNYA DİLİYORUM"

Bakan Topçu, Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini belirterek, "Terörle mücadelede şehitlerimiz var onlara rahmet diliyorum. Gazilerimize de bir an evvel sağlık ve şifa diliyorum. Elbette terör ne yazık ki sadece bizim meselemiz değil. Ne yazık ki bazı küresel güçler bir takım hesapları için bu terörü bir enstrüman olarak kullanıyorlar" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te bütün insanlığı yasa boğan bir facia yaşandığını söyleyen Topçu, "Bunu facia olarak nitelendiriyorum. Bu faciada hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Fransa'ya ve bütün insanlığa başsağlığı diliyorum. Terörsüz, savaşsız, barış içerisinde, huzur içerisinde, bir Türkiye ve dünya diliyorum" ifadelerini kullandı.

"EVLAD-I FATİHANIN GÖZÜ ANKARA'DA"

Önümüzdeki süreçte başlayan hükümet çalışmalarının hayırlı neticeler vermesini temenni eden Topçu, kurulacak 64. Hükümetin önce millete sonra da Türk-İslam coğrafyasına hayırlı işler ve icraatlar yapacağını belirtti.

"Milletin bu iktidara verdiği bu kredi inşallah milletin ve tabii ki bu medeniyet coğrafyamızın hayrına, menfaatine değerlendirilir" diyen Topçu, şöyle devam etti:

"Ankara sadece Ardahan ile Edirne arasındaki illerden sorumlu değil. Ata vatanımız Türkmenistan'a gittiğiniz zaman Türkmen kardeşimizin de gözü Ankara'da, Kosova'ya, Bosna'ya gittiğiniz zaman Evlad-ı Fatihan'ın da gözü burada, yavru vatan Kıbrıs'taki kardeşlerimizin gözü burada. Neticede Afrika'nın ortasındaki kardeşlerimiz de buraya bakıyor, Filistin'de, bizim Bayır Bucak Türkmenleri de buraya bakıyor, bir tamam Müslüman Türk'ün gözü Ankara'da. Onun için Ankara iri olsun, diri olsun ki medeniyet coğrafyamızın da başı öne eğilmesin."

"TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ KIZIL ELMAMIZ"

Bakan Topçu, konuşmasında şunları söyledi: "Bizim bir hayalimiz var inşallah bu hayalimizi bu 64. Hükümet gerçekleştirsin. Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni başı açığı başı kapalısı kim kendini ne şekilde ifade ediyorsa etsin ama doğduğu yerde doysun, karnı tok başı dik olsun, ay yıldızlı bayrak altında bir ve beraber tam bağımsız güçlü bir Türkiye, bir büyük Türk milleti olsun. Bizim kızıl elmamız Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kaynaşmış ve birleşmiş, dilde, fikirde, işte bir olmuş Türk-İslam birliğidir. Bu tamamımızın hayalidir. İnşallah bu hayallerimiz bir gün gerçekleşir. Birileri nasıl ekonomik birliktelikler kuruyorsa, bizim de inşallah kardeşlerimizle kucaklaşacağımız dilimizin, fikrimizin, işimizin bir olduğu ekonomik birliktelikler olur ve bu eminim ki dünyanın barışına da ciddi katkılarda bulunur."

SİNAN OĞAN'DAN BAKAN TOPÇU'YA PLAKET

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Bakan Yardımcısı Yıldırım Ak, Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş ve Iğdır Derneği Başkanı Enver Türkoğlu'nun katıldığı Iğdırlıların Bozbaş Gecesi plaket takdimi ile sona erdi. Bakan Topçu'ya plaketini Sinan Oğan verdi.