Türk İslam Kültür Cemiyeti, Ramazan ayının; “sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularının yüceldiği, hoşgörü, yardımlaşma ve maneviyatın arttığı mübarek bir ay” olduğuna işaret ederek, Ramazan ayının insanlığa sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini temenni etti.

Cemiyet, Ramazan ayı boyunca Lefkoşa’da Türk İslam Kültür Külliyesi avlusunda iftar programları da düzenleyecek.

Cemiyet başkanı Işılay Arkan yazılı açıklamasında, İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği, içinde Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu ve huzuru içinde olduklarını kaydetti.

Ramazan ayının; sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularının yüceldiği, hoşgörü, yardımlaşma ve maneviyatın arttığı mübarek bir ay olduğuna işaret eden Arkan, cemiyetin Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da toplumun ihtiyaç duyduğu sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma duygusunu tesis etmek için çalışmalarını artırarak devam ettireceğini dile getirdi.

Arkan, İslam dininin yardımlaşmada temel prensibi olan “sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek” ilkesi çerçevesinde hayırsever vatandaşların bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalar başlatıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

TÜRK İSLAM KÜLTÜR KÜLLİYESİ AVLUSUNDA İFTAR DÜZENLENECEK

“Cemiyetimiz, Lefkoşa’da Türk İslam Kültür Külliyesi avlusunda Ramazan ayı süresince iftar programları düzenleyecektir. Arzu eden kardeşlerimiz iftar menüsüne ayni (malzeme) veya nakdi yardımda bulunabileceklerdir.

Tüm halkımızla kucaklaşmak, iftarlarımızı şölen havasında geçirmek, kardeşlik ve hoşgörü kültürünü doya doya yaşamak için iftar sofralarında buluşmak arzusundayız.

Rabbimiz Ramazan Ayı dolayısı ile İnsanlığa sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirsin. Barışın, hoşgörünün ve sevginin hakim olduğu bir dünyanın oluşumunu vesile kılsın. Bu dilek ve temennilerimizle tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ederiz.”