Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile İtalya’nın Bolonya Üniversitesi arasında geliştirilen işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen “3. BağlantıTürk – İtalyan Anayasa Hukuku Konferansı” tamamlandı. “Hukuk Devleti” başlığıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa Bolonya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden çok sayıda öğretim üyesi konuşmacı olarak katıldı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Profesörleri ile Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyelerinin de katıldığı uluslararası konferansa DAÜ Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Demet Çelik Ulusoy ile Yrd. Doç. Dr. Arzu Alibaba ve Dr. Eylem Ekinci katıldı. DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Özersay ise Kıbrıs Uyuşmazlığı üzerine yaptıkları sunuşlarla konferansa katıldılar.

BağlantıTürk – İtalyan Anayasa Hukuku Konferanslarının üçüncüsünde Bolonya Üniversitesi’nin yanı sıra, İtalya’nın Milan “L.Bocconi” Üniversitesi ile Sicilya’nın Katanya Üniversitesi’nden de öğretim üyeleri yeraldı.BağlantıBağlantıBağlantı Türk – İtalyan Anayasa Hukuku Konferansı’nın ilki Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenmişti. Bu konferansın konusu “Temel Hak ve Özgürlükler” olarak belirlenmiş ve konferans Ankara Üniversitesi’nin Manavgat’ta bulunan yerleşkesinde gerçekleşmiştir. Türk – İtalyan Anayasa Hukuku Konferansı’nın ikincisi ise Bolonya Üniversitesi tarafından Bolonya’da gerçekleştirilmiştir. Bu Konferans’ta belirlenen konu başlığı ise “Hükümet Sistemleri ve Devlet Biçimleri” olmuştur.

“Hukuk Devleti” konusu üzerine toplanan BağlantıTürk – İtalyan Anayasa Hukuku Konferansı’nın üçüncüsü ise Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından organize edilmiştir. Türk – İtalyan Anayasa Hukuku Konferansı her toplantıda farklı bir konu başlığı ile bir araya gelen akademisyenlere, ilgili konuların Türk, İtalyan, AB ve Kıbrıs perspektifinden karşılaştırmalı olarak ele alınmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda konferansların dördüncüsünün “Demokrasi – Demokratik Devlet” kavramı üzerine Katanya Üniversitesi tarafından Sicilya’da yapılması planlanmaktadır.

DAÜ ve Bolonya Üniversitesi arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla önümüzdeki Ocak ayından itibaren önemli uluslararası toplantıların yapılmasına da karar verilmiştir. Bu toplantıların Kıbrıs Sorununun Çözümü ile AB Hukukunun Uyumu konularında olması kararlaştırılmıştır. Bölgenin en kapsamlı toplantısı olması planlanan bu konferansa ise alanında uzman akademisyenlerin davet edilmesi planlanmaktadır. Konferansın Kıbrıs sorununun çözümü üzerine önemli katkılar sağlayacak biçimde organize edilmesine özen gösterilecek olup, konferansın detayları önümüzdeki aylarda kamuoyu ile paylaşılacaktır.   

img_3181.jpg

img_3237.jpg

img_3276.jpg

img_3283.jpg