Ege Denizi'nde eğitim uçuşu gerçekleştiren Türk savaş uçaklarına, Yunanistan'a ait F-16'lar tarafından tacizde bulunuldu. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, Türk uçakları tarafından karşılık verildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, altı adet F-16 uçağı ve bir adet CN-235 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği bildirildi.

Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağı ve bir adet CN-235 uçağının Yunanistan'a ait iki adet F-16 uçağı tarafından, toplam dört dakika 16 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği ve yürürlükteki Angajman Kuralı gereği tacize, uçaklar tarafından aynı ile mukabele edildiği kaydedildi.

Öte yandan, altı adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği ve bu uçuşlar esnasında, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan bir adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, saat 11:05'te, 15 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu bildirildi.