Başbakan Ömer Kalyoncu, Sema Kendirci Uğurman başkanlığındaki Türk Kadınlar Birliği heyetini kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen kabulde, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Girne Şubesi Başkan ve üyeleri de hazır bulundu.

UĞURMAN

Uğurman, kabulde yaptığı konuşmada Başbakan Kalyoncu’ya Emekçi Kadınlar Günü’nde sevgi, barış ve dostluk mesajlarını kadınlarla birlikte verecek olmasından dolayı teşekkür etti.

Uğurman, kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesine, sadece 8 Mart’ta değil, 365 gün katıldıklarını belirten Uğurman, 8 Mart’ın bu dayanışmayı yüksek sesle dile getirilen bir gün olarak niteledi.

Siyasi Partiler Yasası’nın KKTC’de değişmesi ve kotanın kabul edilmesini olumlu karşıladıklarını belirten Uğurman, yasanın bir kopyasını Türkiye’ye götürüp örnek olarak gösterip benzerinin uygulanmasını isteyeceklerini de belirtti.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu da kadınların bulunduğu yerde sevgi, barış ve dostluğun her zaman olduğunu, emekçi kadınların günümüzde, hem evde, hem dışarıda iki kez emekçi olduklarına dikkat çekti.

Hayatın otomasyonu içerisinde önümüzdeki yıllarda bu anlamda daha çok eşit paylaşım görülmesini umduğunu söyleyen Kalyoncu, hayatı paylaşmanın önemine dikkat çekti ve hayatın ortak yaşanması gerektiğini söyledi.

Kalyoncu, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de kutladı.

1457352271.jpg

1457352272.jpg