Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile kan bağış sisteminin geliştirilmesi, afete müdahale imkanlarının artırılması ve uzman personel yetiştirilmesi konularında işbirliği ve anlaşmalar yapmak üzere ilk ziyaretini KKTC'ye yaptı.

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, 4 Nisan’da yapılan genel kurulda genel başkanlığına seçilen Kınık, ilk ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında bir araya gelen Kınık ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Ulubay, gelecek dönem projelerini ele aldı.

Açıklamada, Kınık'ın Ulubay ile görüşmesinde yaptığı değerlendirmelere yer verildi. Türk Kızılayının 2005'ten bugüne kadar Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayını desteklediğine dikkati çeken Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayının ilgili birimleriyle yaptıkları işbirliklerini daha sistemli bir hale getirmek istediklerini söyledi.

Kınık, şöyle devam etti:

"Bunun için önümüzdeki dönemde geniş kapsamlı bir stratejik işbirliği anlaşması imzalayacağız. Türk Kızılayı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayının eğitim kapasitesinin artırılması için destek vereceğiz. Uzmanlarımız, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı eğitmenlerini yetiştirecek. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayının afete müdahale kapasitesini geliştireceğiz. Bu çerçevede, ilk etapta 100 çadırlık desteği hemen göndereceğiz. Ardından ise hem afete hazırlık eğitimleri verecek hem de bir lojistik merkezin oluşturulmasını destekleyeceğiz."

İşbirliğinin birçok alanı kapsayacağına işaret eden Kınık, kan bağış sisteminin geliştirilmesine özel bir önem vereceklerini aktardı. Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayını, gençlik ve gönüllülük faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından da destekleyeceklerini vurgulayarak Lapta'ya bir gençlik kampının kurulmasını sağlayacaklarını kaydetti.