Lefkoşa Türk Maarif Koleji bünyesindeki eğitim, bilim ve kültürel gelişmeye hizmet etmek ve yön vermek amacıyla “Türk Maarif Koleji Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı” (TMK Vakfı) kuruldu.

37 kurucu üye tarafından kurulan ve bugün faaliyetlerine başlayan vakıf, TMK öğrenci ve mezunlarına ülke ihtiyaçları çerçevesinde eğitim bursu vermeyi ve ihtiyaçlı başarılı öğrencilere eğitim imkânı sağlamayı hedefliyor.

TMK’daki eğitim düzeyinin uluslararası normlar seviyesine yükseltilmesi, geliştirilmesi ve tanıtılması için çalışmalar yapılması da vakfın amaçları arasında bulunuyor.

Vakıf Mütevelli Heyeti’nin yaptığı açıklamaya göre, TMK Müdürü Fehmi Tokay, vakfın kuruluşu nedeniyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, vakıf kurulması fikrinin, TMK idareci ve öğretmenlerinin, TMK Okul Aile Birliği ve TMK mezunlarıyla yaptığı istişarelerde ortaya çıktığını kaydetti.

1464192233.jpg

2 yıllık bir çalışmanın ardından bugün Türk Maarif Koleji Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’nın kurulduğunu söyleyen Tokay, “Kıbrıs Türk orta eğitim kurumlarının da arkalarında kale gibi duran vakıflarla desteklenmesi zamanı geldi” ifadesini kullandı.

Tokay, geç de olsa bu yapının TMK’ye kazandırılmasının, dayanışmanın en güçlü teminatı olacağı inancını taşıdıklarını aktardı.

TMK Vakfı’nın gençlere daha çok burs ve daha nitelikli eğitim imkânları yaratacağına inanç belirten Tokay, vakıf kurucu üyeleri ve Türk Maarif Koleji adına vakfın okula, ülke ve ülke insanına hayırlı olmasını diledi.

Türk Maarif Koleji Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti, Doç. Dr. Hüseyin Yaratan (Başkan), Banu Sanver, Dr. İçim Kavuklu, Prof. Dr. Varol Çelik, Pınar Başman, Serhan Kombos ve Gaye Çağlar’dan oluşuyor.