Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), hükümetin bir an önce dövize karşı ciddi tedbir alması gerektiğini belirtti.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde sürekli olarak akaryakıta ve tüp gaza yapılan zamlarla çalışanların ve halkın alım gücünün sürekli olarak aşağıya düştüğünü ifade etti.

Bıçaklı, dövizin bir anda aşırı derecede yükselmesi nedeniyle halkın alım gücünün ortalama yüzde 30 oranında düştüğünü kaydetti.

Bir çok ürün ve ev kiralarının dövize bağlı olması sebebiyle halkın döviz artışından ciddi şekilde olumsuz etkilendiğini belirten Bıçaklı, hükümetin biran önce özellikle dövize karşı ciddi tedbir alması gerektiğini ifade etti.

Bıçaklı halkın ve özellikle özel sektörde sendikasız olarak çalışan ve asgari ücretle yaşamını sürdürmeye çalışanların sürekli olarak kaybettiği alım gücünü yerine getirmek için ekonomik tedbirlerin uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Bıçaklı, sıkıntılara hükümet edenlerin seyirci kalması halinde çalışanlar, halk ve sektörler arasında ekonomik kriz yaşanacağını ülkenin ciddi sıkıntılar yaşamaya başlayacağını ileri sürdü.