Tüm Kıbrıs Sendikal Forumu 2016 dönemi eş başkanlığını devralan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu(Türk-Sen) ile Güney Kıbrıs’tan Kıbrıs İşçi Konfederasyonu’nun(SEK’in) yetkilileri, Türk-Sen binasında bir araya geldi.

Kıbrıs çözüm sürecinde yardımcı olabilecek faaliyetlerin de yer alacağı toplantının başında, Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı ile SEK Genel Sekreteri Niko Moyseos birer konuşma yaptı.

Konuşmasında Türk-Sen ile SEK’in ilişkilerinin 1955’e dayandığını, sendikanın üyesi olduğu Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda da işbirliği yaptığını kaydeden Arslan Bıçaklı, bugünkü toplantıda Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum sendikaların oluşturduğu Tüm Kıbrıs Sendikal Forumu eş başkanları olarak, 2016 yılı için neler yapabileceklerini de görüşeceklerini kaydetti.

Kıbrıs çözüm sürecinde liderlere her iki örgütün destek verdiğini beliten Bıçaklı, “Görüşmelere destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

SEK Genel Sekreteri Niko Moyseos ise Kıbrıs sorununa çözüm bulma sürecinin “bulunduğu zorlu bir dönemde” Tüm Kıbrıs Sendikal Forumu başkanlığını devraldıklarını ve “tüm halk ve çalışanların çözüme katkı koyma yönünde sorumlulukları bulunduğunun” bilinci içerisinde olduklarını ifade etti.

Görüşmede müzakere sürecinin olumlu sonuçlanmasına yönelik Forum olarak ne gibi faaliyetlerin yapılabileceğini de ele alacaklarını kaydeden Moyseos, toplantıda ele alınacak diğer konulardan ikisinin de Güney Kıbrıs’ta çalışan Kıbrıslı Türklerin yaşadığı sorunlar ve Güney Kıbrıs’tan emeklilik maaşı almaya hak kazanan Kıbrıslı Türklerin karşılaştığı sorunlar olduğunu ifade etti.