ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin desteğiyle Cerablus’un batı kırsalında ilerleyen ÖSO, Türk tanklarının eşliği ve Türk savaş uçaklarının hava desteğiyle Cerablus’un batısında IŞİD’e karşı ilerleyişini sürdürüyor. Bölgedeki çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle, Cerablus’un batısı ÖSO tarafından ‘askeri bölge’ ilan edildi ve sivillerin buraya geçişi yasaklandı.

Türkiye ve koalisyona ait savaş uçakları Çobanbey çevresindeki IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalarken, TSK da Kilis’in Elbeyli ilçesine askeri sevkiyat yapıyor. Gaziantep üzerinden, jandarma ekiplerinin eşliğinde Elbeyli’ye ulaşan konvoyda, bir askeri zırhlı sağlık aracı, sekiz tank ve mühimmatların taşındığı belirlenen üç askeri aracın yer aldığı görüldü.

Elbeyli’nin Suriye tarafında yer alan ÖSO denetimindeki Çobanbey kasabasına bugün saat 13.20 sularında 12 tank gönderdi ve askeri sevkiyat yaptı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı askerler de kasabaya sevk edildi. Çobanbey çevresinde bugün IŞİD’e karşı büyük bir operasyonun başlatılacağı öğrenildi.

IŞİD’e yapacak operasyon Kilis için de önem taşıyor. Çünkü Kilis’e atılan roketler çoğu zaman bu bölgeden atılıyor. Bu bölgenin IŞİD’in elinden alınmasıyla Kilis üzerindeki tehlike azaltılmış olacak.

IŞİD, EL BAB’DAN TÜRKİYE SINIRINA MİLİTAN SEVKİYATI YAPTI

Öte yandan Cerablus’un 28 kilometre batısında ÖSO ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Gavureli kasabası ve Kandere ile kasabaya bağlı Ginme köyü IŞİD’den alındı. IŞİD Türkiye sınırındaki 35 kilometrelik alanda kalırken, örgüt Türkiye sınırını kaptırmamak için direniyor ve bu kapsamda El Bab kentinden Türkiye sınırına askeri sevkiyat yapıyor.

Fırat Kalkanı operasyonu başladığından bu yana Cerablus’a bağlı 48 köy IŞİD’in elinden alınmış oldu.  IŞİD’in elinden alınan köylerde mayın arama tarama çalışmaları yapılırken, IŞİD’in olası saldırılarına karşılık köylerde ÖSO militanları konuşlandırılıyor.