Türk Hava Yolları, Rus Metrojet uçağının düşmesinin ardından 16 Kasım'a kadar Şarm El Şeyh'e yaptığı seferleri iptal etmesi üzerine bu kentte kalan Türk vatandaşlarını Ürdün'ün başkenti Amman üzerinden yurda getirdi.

Rus yolcu uçağının Mısır'da düşmesinin ardından Şarm El Şeyh'e olan seferleri durduran Türk Hava Yolları, tatil için Mısır'ın turizm kenti Şarm El Şeyh'te bulunan Türk vatandaşlarını Ürdün'ün başkenti Amman üzerinden yurda getirdi. Kente tatile giden Türkler, Türk Hava Yolları'nın uçuşları iptal etmesi nedeniyle Türkiye'ye gelmekte sıkıntı yaşıyordu.

Şarm El Şeyh'de kalan Türk vatandaşlarının yurda getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı ile planlama başlatmıştı. Edinilen bilgilere göre Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri, Şarm El Şeyh'den başka bir hava yoluyla Amman'a geçen 135 Türk yolcuyu getirmek için THY'dan kiraladığı 188 yolcu kapasiteli Airbus 321 tipi bir uçağı pazar günü Amman'a gönderdi. TK5813 sefer sayılı THY uçağı yolcuları aldıktan sonra gece saat 00:30'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.