Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partiler ara bölgede, Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği himayelerinde gerçekleştirilen rutin toplantılar çerçevesinde yeniden bir araya geldi.

Ledra Palace Otel’de saat 10.30’da başlayan toplantıya Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) ve Rum Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) katılmazken, yeni kurulan Halkın Partisi (HP), ilk kez toplantıda temsil edildi.

Toplantının ardında Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova üzerinde mutabakata varılan ortak açıklama metnini basına okudu.

Tomova, bugün, partilerin toplantının ev sahipliğini yapan Birleşik Kıbrıs Partisi’nin (BKP) önerisi üzerine “Kıbrıs’ta gerçekten bir güvenliğin sağlanması nasıl mümkün olur” konusunu görüştüklerini söyledi.

Ortak açıklamada, güvenliğin Adadada yaşayan herkes için hayati önem taşıdığına işaret edilerek, bunun sağlanabilmesi için gerekli önlemlerin sağlanması gerektiğine değinildi.

Partilerin bir sonraki toplantısı 27 Nisan Çarşamba günü aynı yer ve saatte yapılacak.

Bugünkü toplantıda KKTC’den katılan partilerden UBP’yi Şahap Tokatlı, TDP’yi Barış Erkmen, Pembe Birinci, Evrim Benzetsel, BKP’yi Abdullah Korkmazhan, İzzet İzcan ve Salih Sonüstün, YKP’yi Murat Kanatlı, Alpay Durduran ve Oğuz Özen, KSP’yiMehmet Birinci, HP’yi Şevki Kıralp temsil etti.

1459335339.jpg

1459335341.jpg