Yunan basını, 15 Temmuz darbe girişminin ardından Ankara'ya çağrılan Atina Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç'un aileleri ile birlikte günlerdir kayıp olduklarını yazmıştı.

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, darbe girişiminin ardından Ankara'ya geri çağrılan Bosna Hersek'te görevli bir ve Atina'da görevli iki ataşenin firari olduğunu doğruladı.

'BOSNA HERSEK'TEN GELMEYEN ATAŞE KAYIP'

Yetkili, "Bosna Hersek'ten gelmeyen ataşe kayıp, nerede olduğunu bilmiyoruz. Fakat Yunanistan'daki iki askeri ataşenin ülke dışına çıkmaya çalıştığını biliyorduk. Gelen bilgiler bunların İtalya'ya geçmiş olabileceği yönünde. Bu konuda daha fazla bilgi almaya çalışıyoruz. Bu bilgi teyit edildiğinde İtalyan makamlara bu konuyu ileteceğiz" dedi.

Türkiye'ye çağrılıp gelmeyen yalnızca üç askeri ataşe bulunduğunu kaydeden aynı yetkili, "Her geçen gün teslim olanlar ve yakalananlarla birlikte firari asker sayısı azalıyor. Dokuz general halen yakalanamadı, bunlarla birlikte toplam firari sayısı 160 civarında" diye konuştu.

SARAYBOSNA BÜYÜKELÇİLİĞİ: ASKERİ ATAŞE ANKARA'YA ÇAĞIRILMADI, GÖREVİNİN BAŞINDA

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği ise askeri ataşenin kayıp olmadığını ve darbe teşebbüsü sonrası Ankara'ya geri çağrılmadığını açıkladı.

Büyükelçilik basın yetkilisi, "Bosna'daki Türk askeri ataşe Ankara'ya geri çağrılmadı ve her zamanki görevinin başında" diyerek, Bosna'da yalnızca bir Türk ataşenin olduğunu belirtti.