Turkcell’in, Kıbrıs’ta da yoğun ilgi gören ve 40 binin üstünde üyeye ulaşan mobil yazılım seferberliği “Geleceği Yazanlar” projesi “Mobil Uygulama Geliştirici Anketi” düzenledi. 

Anket, mobil uygulama geliştiricilerinin neler yaptığını öğrenmeye yönelik bilgi sahibi olmak, kullanılan teknolojileri ve standartları anlamak, gelecekteki hedeflerini ölçmek ve çalışmaların önündeki engelleri saptamak amacıyla düzenlendi.

Mobil geliştiricilerin profilini çıkartmayı da hedefleyen anket Girişimcilik Eğitim & İnkübasyon Merkezi (GEMİM), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Yazılım Sanayicileri Derneği’nin (YASAD) destekleriyle hazırlandı.

Toplam 20 soru bulunan ankette, yetenekli mobil uygulama geliştiricilerini Geleceği Yazanlar portalinde tanıtmak ve başarılı gençleri herkese duyurmak için özel sorular da yer alıyor.

Anketi dolduran her 25’inci kişiye dünyanın en yaygın mobil uygulama ve geliştirme başvuru kitaplarından birisi olan “Mobil Geliştiricinin Galaksi Rehberi” isimli kitap hediye ediliyor.

1 Ağustos’a kadar açık kalacak
Anket, “Geleceği Yazanlar”ın web sitesinde duyuruluyor. Bir haftada 1500’ün üzerinde kişinin katılım sağladığı anket 1 Ağustos’a kadar açık kalacak ve sonuçlar Ağustos ayı içerisinde duyurulacak.
Ankete, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de katılım olduğu belirtildi.

Geleceği Yazanlar Projesi

1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Geleceği Yazanlar portalinde, 3 bin sayfa eğitim dokümanı ve 30 bin satır kod örneği bulunuyor. Geleceği Yazanlar Projesi’nde eğitimlerini tamamlayan 10.000 kişi başarı belgelerini aldı. Geleceği Yazanlar Projesi, çok kısa sürede yazılımcıların ve yazılımcı adaylarının bir numaralı başvuru kaynağı oldu. 
Kuzey Kıbrıs Turkcell de, Turkcell Grup içerisinde yer almanın önemli avantajıyla, ülkemizdeki genç ve dinamik nüfusu yazılım alanına yönlendirmeyi amaçlıyor.

“Geleceği Yazanlar” projesinden faydalanmak isteyenler, http://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr platformuna üye olarak portalin sunduğu eğitimlerden yararlanabiliyor ve mobil uygulama geliştirme dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabiliyor. Dileyenler de platforma, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in resmi internet sitesi www.kktcell.com içerisinden sosyal sorumluluk alanı altından “Geleceği Yazanlar” linkine ulaşabiliyor.