Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki Turkcell çalışanlarının oluşturduğu, bugüne kadar 50 bin çocuğa ulaşan Turkcell Gönüllüleri, bu kez Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’ndeki ‘Uygulama Odası’nı hizmete açıyor.

Engelli çocukların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilme konusundaki  yetilerini geliştirecek projede, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’nin bir odası, önemli bir yatırımla ‘Uygulama Evi’ne dönüştürüldü.
Turkcell Gönüllüleri’nin 17 Aralık saat 11.00’de Lefkoşa Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde açacağı “Uygulama Evi” ayakkabı bağlamaktan yatak toplamaya, elektronik eşyaları kullanmaktan ütü yapmaya kadar engelli çocukların zorlandığı işleri uygulayarak öğretmek için tasarlandı.

18 yaş altı özel gereksinimli bireylere çağdaş bir eğitim vermek amacıyla yola çıkan Turkcell Gönüllüleri;  zihinsel ve işitme engelli, down sendromlu ayrıca yaygın gelişimsel bozukluğu olan bireylere yeni bir pencere açacak.

Turkcell Gönüllüleri ne demektir?

‘Turkcell Gönüllüleri’  adına yapılan açıklamada, gönüllü projesinin çalışmaları hakkında şu bilgiler verildi:

Turkcell’de gönüllü çalışmalara maddi manevi destek veren çalışanlardır. ‘Ben ne yapabilirim?’i sorgular, elini taşın altına koyarak çalışır. Hep birlikte şeyleri değiştirebileceğine, bir çocuğun bile ufkunu açmanın paha biçilmez değerine inanır. Çalışanların gerek maddi destekleriyle gerekse projelerde aktif olarak çalışarak gönüllü olabildikleri Turkcell Gönüllüleri 2004 yılından beri faaliyettedir. Şu an 1100’den fazla düzenli bağışçısı vardır. Bütçesini bu bağışlardan sağlar.
Turkcell Gönüllüleri, Turkcell çalışanlarının farklı hayatlarla tanışmalarını sağlar.

Temel olarak çocuklara yönelik çalışır. Meraklı, iletişimi kuvvetli, teknolojiyi kullanan, katılımcı, çevreci ve sorgulayan çocuklar için projeler gerçekleştirir.