Turkcell’in Young Guru Academy (YGA) işbirliğiyle yürüttüğü “Turkcell Hayal Ortağım” mobil uygulaması Kuzey Kıbrıs’taki tüm görme engellilere ücretsiz sunuluyor.

Turkcell Hayal Ortağım uygulaması APP Store ve Google Play Store’dan ücretsiz indirilebiliyor.

Görme engellilerin eğitim alabilecekleri, haberler ve güncel köşe yazılarının yanı sıra kitap, konum bilgileri gibi pek çok içeriğe ulaşabilecekleri uygulama önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekiyor.

Sesli betimleme ile sinema

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in adamıza taşıdığı “Hayal Ortağım” projesi, sesli betimleme özelliği ile görme engellilerin hayatını kolaylaştırırken, eşsiz bir sinema keyfi de sunuyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engelli projelerinde her zaman öncü olduğunu belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, “Hayal Ortağım” mobil uygulamasının, tüm operatörlere hizmet verecek şekilde adamızdaki engellilerin hizmetine sunulduğunu ve uygulamayı kullanmak için internetin Kuzey Kıbrıs Turkcell’lilere ücretsiz olduğunu belirtti.

Ödüllü proje

“Hayal Ortağım” projesinin dünyada ilk kez uygulanan “sesli betimleme” özelliği GSM dünyasının Oscar’ı olarak kabul edilen GSMA’de ödüle layık görüldü.

Görme engellilerin sinemaya gittiğinde pek çok görsel detayı kaçırdıklarından yola çıkılarak geliştirilen sesli betimleme, görme engellilerin uzun yıllardır hayalini kurduğu bir eksikliği ortadan kaldırmış oldu.

Uygulama ile görme engelli kişi sinemaya gittiğinde, indirdiği ve izleyeceği filmin betimlemesini Hayal Ortağım içinden başlatıyor ve senkronize bir şekilde filmi izliyor. Uygulama, filmi sesinden tanıyor ve filmle eş zamanlı olarak diyalogların olmadığı sahnelerde detayları aktarıyor.

Pek çok içerik

Sadece engelli kişilerin faydalanabildiği “Turkcell Hayal Ortağım” servisi Kuzey Kıbrıs Turkcell’lilere internet kotalarından düşmeden, ücretsiz olarak sunuluyor.

Engelli müşterilerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak için Young Guru Academy (YGA) işbirliğiyle geliştirilen “Turkcell Hayal Ortağım” servisi sayesinde engelli aboneler dünyadan tüm güncel haberleri, köşe yazarlarını, dünya klasiklerinden kişisel eğitime, masallara kadar binlerce kitabı, astroloji, döviz kuru, hava durumu, Goller Cepte gibi bilgi servislerini, sosyal hayata entegrasyonları için vazgeçilmez olan birçok eğitimi sesli olarak dinleyebiliyorlar. Ayrıca sesli betimleme ile sinemada film izleyebiliyorlar.