Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından, SOS Çocuk Köyü ile Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ziyaret edilerek, geçtiğimiz Ramazan Bayramı döneminde yapılan bağışlar ilgili kurumlara teslim edildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell aracılığıyla 2015 yılının ilk 7 aylık döneminde aktif kullanılan bağış servisleri üzerinden yardım kurumlarına 25 bin TL değerinde bağış toplandı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bağış servisleri, toplumsal dayanışmayı yükseltiyor, kanser hastalarından gözetime muhtaç çocuklara, engelli derneklerinden eğitime kadar pek çok farklı alanda sivil toplum örgütlerine katkı sağlıyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, 2015 yılının ilk 7 aylık döneminde aktif kullanılan bağış servisleri üzerinden toplam 25 bin TL bağış toplandığı belirtildi.

Özellikle bayram döneminde yapılan bağışlar ön plana çıktı.

Bağışlar teslim edildi

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından, SOS Çocuk Köyü ile Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ziyaret edilerek, geçtiğimiz Ramazan Bayramı döneminde yapılan bağışlar, ilgili kurumlara teslim edildi.

Ziyarette konuşan Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal Bağlılık ve Katma Değerli Servisler Uzmanı Peri Hançerli, ülkemizde önemli bir görev yerine getiren yardım kurumlarımızın yapılan bağışlar ve gönüllü katkılarla ayakta durduğunu belirterek, “Gönüllü bağışçılara teşekkür ediyor, toplumsal dayanışmayı ileriye taşıyan bu sürece teknolojik altyapı desteği sağlamaktan onur duyduğumuzu da belirtmek istiyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in hiçbir kârlılık amacı taşımadan, toplanan bağışları tahsil ettikçe ilgili kurumlara aktardıklarını anımsatan Hançerli, “Bu katkıların, hem SOS Çocuk Köyü’ndeki çocuklarımızın geleceği hem de lösemili çocuklarımızın mücadelesi için ne kadar önemli olduğu bilinciyle, önümüzdeki süreçlerde de devam etmesini arzuluyoruz” diye konuştu.

unnamed-071.jpg

Neler söylediler?

SOS Çocuk Köyü ile Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yetkilileri de, gönüllü bağışçılara teşekkür ederek, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

SOS Çocuk Köyü Fon Geliştirme ve Halkla İlişkiler Sorumlusu, Ulusal Bilgi İletişim Teknolojileri Koordinatörü Cemil Hafız ziyarette yaptığı konuşmada, SOS Çocukköyü Derneği’nin ülkemizdeki aile bakımında olmayan ayrıca çeşitli risk faktörleriyle yaşayan çocuklara destek verdiğini söyledi.

Cemil Hafız, “Tüm çalışmalarımızı topladığımız bağışlar ve aldığımız destekler sayesinde yürütüyoruz. Özellikle Ramazan ayı gibi bayramlar, toplumda yardımseverlik eğiliminin arttığı dönemler kurumumuz için çok anlamlı ve faydalıdır” diye konuştu.

Hafız, sözlerini şöyle tamamladı:

“Toplanan bağışlar kurumumuz bünyesindeki çocuklarımızın ve gençlerimizin öncelikle eğitim, sağlık, beslenme, temizlik gibi temel ihtiyaçları için kullanılmaktadır. SMS yardım seçeneği de yurttaşlarımıza hızlı ve kolay yoldan bağış yapma imkanı vermesinden ötürü çok faydalıdır ve en fazla tercih edilen interaktif bağış kanalıdır. Bu hizmetlerinden ötürü Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür ederiz.”

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatör Yardımcısı Övgü İnce ise ziyarette vakfın amaçları hakkında bilgi verdi.

KKTC'de 0-21 yaş arası çocuk kanseri olan hastalara ve ailelerine maddi, manevi, psikolojik, eğitim desteği verme gibi hedefleri olduğunu anlatan İnce, “dünyadaki ve ülkemizdeki lösemi ve lenfoma hastalarına ilik bulma” çalışmalarını yürüttüklerini belirtirken “dünya ilik havuzunda yer alabilen bir veri bankası oluşturmak” yönündeki çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Bağışçıların katkıları ile sevk ve tıbbi yardım, kira yardımı, psikolojik destek, Çocuk Onkoloji Servisi için iç mefruşat yardımı yaptıklarını anlatan Övgü İnce, “2014 yılında çocuklarımız için yapılan toplam harcamalarımız 306,465.95 TL’dir” diye konuştu.

Bağış servisleri

Kuzey Kıbrıs Turkcell faturalı hat kullanıcıları, her an her yerden, diledikleri kadar bağış mesajı göndererek, yardım kuruluşlarına katkıda bulunabiliyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, sürekli aktif olan bağış servislerinin ücret ve detaylarını açıklarken, destek vermek isteyenlerin, ilgili kurumun kısa numarasına BAGIS yazıp SMS (kısa mesaj)gönderilmesinin yeterli olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı: 10 TL → 4142

Kanser Araştırma Vakfı: 5 TL → 5228

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı: 5 TL → 4110

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği: 5 TL → 4161

Ruh Sağlığı ve Ruh Hastalarını Koruma Derneği: 5 TL → 7844

SOS Çocuk Köyü Derneği: 10 TL → 4120

Sosyal Yardımlaşma Derneği: 10 TL → 3404

Thalassemia Derneği:  5 TL → 4268

Çocuk Esirgeme Kurumu: 5 TL → 3757

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı: 5 TL → 1994

Kanser Hastalarına Yardım Derneği: 5 TL → 4171

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in açıklamasında, gönderilen mesajların tüm gelirinin, tahsil edildikçe ilgili kurumlara teslim edildiği de belirtildi.