Okul servisleri artık internet üzerinden takip edilebiliyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in dijitalleşen dünyada sunduğu yenilikçi çözümlere bir yenisi daha eklendi. Bu sistem ile okul servisleri internet üzerinden kontrol edilirken, hem okul yönetimleri, hem de aileler önemli bir avantaja sahip oluyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, dünyanın en ileri teknolojilerini ülkemize taşımaya devam ediyor.

Adım adım izleyebiliyor 

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in çözüm ortağı TPS Kıbrıs Ltd. ile birlikte sunduğu sistem sayesinde, ev-okul ve okul-ev seyahati süresince veliler araçların konumunu, yönünü, duraklama yaptığı yerleri ve hızı izleyebiliyor.

Sistem ayrıca aile ya da okul yönetimlerine alarm göndererek, servis aracının yaklaştığını haber veriyor.

ferdi-semsettin.jpg

 

Operasyonel yönetime katkısı

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal ve Yeni İşler Müdürü Ferdi Şemsettin, sistemin, öğrenci taşımacılığı yapan servislerin internet üzerinden kontrol ve takibi yönünde teknolojik destek sunduğunu belirterek, “Turkcell’in çok sayıda yenilikçi çözümlerinden biri olan sistemimiz, okullara operasyonel yönetim, ailelere de çocuklarıyla ilgili önemli bir bilgilendirme imkanı veriyor” dedi.

Kurumların araç takip cihazı ve her öğrenci için lisans bedeli ödeyerek hizmetten yararlanabileceğini anlatan Ferdi Şemsettin, okul öncesi eğitim veren kurumlar ve tüm özel ya da kamu okulları ile okul aile birliklerine bu teknolojik hizmeti sunduklarını anlattı.

Sistemden yararlanmak isteyenler, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in çözüm ortağı TPS Kıbrıs Ltd.’e Çiçekli Bayır Nergisli Mevki, Bellapais, Girne adresinden ya da 0533 880 80 20 telefonundan ulaşabiliyor.

7 / 24 izlenebilir

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, sistemin özellikleri hakkında şu bilgiler verildi:

“Okul yönetimleri, ileri teknoloji ürünü bu sistemle, servis araçlarını 7 / 24 izleme imkanına sahip oluyor. Ayrıca veliler, servis aracındaki çocuklarını izleyebiliyor. Sistem pek çok kolaylık daha sağlıyor. Harita üzerinde okul ve öğrencinin evi işaretlenerek, servis aracı sabah ve akşam saatlerinde eve yaklaştığı durumda veliye tercihine göre kısa mesaj veya e-mail ile alarm gönderiyor. Servis aracı okula giriş yaptığı zaman da yine veliye alarm gönderebiliyor. Ev-okul ve okul-ev seyahati süresince, veliler araçların konumunu, yönünü, duraklama yaptığı yerleri ve hızı izleyebiliyorlar.”