Haliç Kongre Merkezi’nde bugün başlayan ve iki gün sürecek zirveye Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, şirket personeli ve KKTC’den bir grup gazeteci de katılıyor.

2010 yılından beri düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde çok sayıda uzman, bugünün ve geleceğin teknolojileri vizyonu konusunda sunumlar yapıyor.

Zirve bu sabah Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ın “Yarın için şimdi” ve Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’in “Yeni dünyada kazanmak” konulu açılış konuşmalarıyla başladı.

İş ve teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin ağırlandığı zirve boyunca teknoloji, inovasyon, mobil işletme, dijital içerik ve yeni iş modelleri gibi birçok başlık altında 13 salonda 112 oturumda 200’ün üzerinde sunum yapılacak.

12 bin kişinin katılmasının beklendiği belirtilen zirvede Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ile bilim adamı ve “fütürist” Michio Kaku ana konuşmacılar olarak yer alıyor.

KOCABAŞ: “9 ÜLKEDE 72 MİLYON MÜŞTERİ”

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, 20. yılını kutlayan şirketin bugüne kadar neler yaptığını anlattı. 9 ülkede 72 milyon müşterileri bulunduğunu ifade eden Kocabaş, anı yakalamanın kritik olduğunu, o yüzden “yarın için şimdi” dediklerini anlattı.

Kocabaş, dünyanın artık mobil araçlarla tasarlandığını vurguladı ve artık mobil işletmeler haline gelmek gerektiğini söyledi.

CİLİV’DEN “YENİ DÜNYADA KAZANMAK” KONULU SUNUM

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, “yeni dünyada kazanmak” konulu konuşmasında, kazanmak için geleceği iyi okumak gerektiğini vurguladı.

Müşteriler için doğrunun ne olduğunun aranmasıyla doğru cevaba ulaşılabileceğini kaydeden Ciliv, müşterinin en önemli odak olduğunu söyledi.

Ciliv, müşteriye iyice odaklanmanın, üründen maksimum fayda sağlamak ve diğer alternatifler önünde nasıl farklılaştırılabileceğinin önem taşıdığını ifade ederek, her gün karşısına çıkan projeleri “hangi müşteriye nasıl bir fayda sağlayacak, bize kalıcı bir fark sağlayacak mı” anlayışıyla 
değerlendirdiklerini belirtti.

İnovasyonu “yeni bir fikrin toplumsal ve ekonomik faydaya dönüşmesi” olarak tanımladıklarını; fani dünyada insanlığa faydalı işler yapmaya önem verdiklerini kaydeden Süreyya Ciliv, fikirleri dönüştürmek ve gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, yeni dünyada teknolojik güçler olduğunu belirterek “Her konuda genelde hemfikir olmayan dünya, bu konuda hemfikir ve ‘önce mobil’ diyor” diye konuştu.

“ARTIK HER YER OFİS”

Mobilin gelişmesiyle her yerin ofis olduğunu söyleyen Ciliv, insanların artık bulunduğu her yerden işini yapabildiğini vurguladı.

En hızlı 3G şebekesinin Turkcell’inki olduğunu belirten Ciliv, artık 4G’nin de zorunlu olduğunu söyledi.

Mobil network platformunu sunmaya hazır olduklarını, yatırımları da sürdüreceklerini anlatan Ciliv, son 4 yılda yaptıkları yatırımlarla en yakın rakiplerinden yüzde 90 daha fazla bir rakama ulaştıklarını bildirdi.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin de şirketin Gebze Veri Merkezi’ni tanıttı.

Sezgin, Türkiye’nin siber güvenlik tehdidi altında bulunan ülkeler arasında 4. sırada yer aldığını, bu yüzden güvenliğe büyük önem verdiklerini ifade etti.

Daha sonra konuşmasını sürdüren Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, Turkcell’in Türkiye’de 35 milyon müşterisi bulunduğunu söyledi.

“Takım oyununda yeni bir dönem başlıyor” diyen Ciliv, güvenlik konusunda en iyi işi yapmak için en az 100 bin dolar harcaması gerektiğini, bunu da Turkcell’in yaptığını kaydetti.

Daha sonra Turkcell Akademi’nin Direktörü Banu İşçi Sezen, 70 bin çalışana verdikleri mobil eğitimleri anlattı.  Sezen, çalışanın gelişimi, finans, İngilizce gibi konulardaki eğitimler yanında, müşterilerinin de ulaşabileceği online eğitimler hazırladıklarını söyledi.

Sunumuna devam eden Süreyya Ciliv, dünyada en çok seyredilen ekranın akıllı telefonlar olduğunu, bu yüzden Turkcell TV Plus platformu oluşturduklarını ifade etti.

Finans, sağlık konularında Turkcell’in başlattığı uygulamalar hakkında da bilgi veren Ciliv, büyük işlerin iyi bir takımla başarılabileceğini vurguladı.

“Benim için takım oyunu her şey… Ben 28-29 yaşıma kadar bireysel sporu yapmadım” diyen Süreyya Ciliv, kürek sporunu örnek vererek “Bu sporda yıldız birey yok, kazanan takımların adları açıklanıyor. Ben tek başıma dakikada 15 kez kürek çekebiliyorum ama takımlar 30 kez çekebiliyor ve en çekişmeli anda kürek sayısı dakikada 48’e kadar çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.

Okuduğu bir kitaptan alıntılar yapan Ciliv, takım olmanın önemini vurguladı. Ciliv, konuşmasının sonunda “Daha iyi takım olmalıyız, birbirimize daha çok güvenmeli, iş bölümü yapmalıyız. Biz Turkcell olarak yeni dünyayı iyi okuduğumuzu düşünüyoruz. Bilgisayarlar cihazlar her yerde. Bunu her yere koyarsak işimizi optimize edeceğiz, karımızı ve müşteri memnuniyetini artıracağız” diye konuştu.