Ülkemizin en büyük ve donanımlı veri merkezi “Turkcell Data Center” veri depolamada güvenli ve kesintisiz sunucu barındırma hizmeti sunarken kendi ihtiyaçları yanında Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren kurumlara da hizmet vererek güçlü kapasitesi ile önemli bir imkan yaratıyor.

Yaklaşık 1 milyon dolarlık bir yatırımla ülkemizin en büyük veri merkezi olarak oluşturulan “Turkcell Data Center”, işletmelerimizin veri depolama maliyet girdilerine sağladığı önemli tasarruf ile de öne çıkıyor.

122 metrekare alana kurulmuş “Turkcell Data Center”, 684 sunucu barındırma kapasitesi ve 38 adet kurulu kabineti ile dikkat çekiyor.

Özel olarak donatılan elektrik, mekanik, güvenlik sistemleri ile tüm dünyada kabul gören TIER 3 standartlarında kurulan ‘Turkcell Data Center’, veri depolamada çok güçlü bir avantaj sunuyor.

‘Turkcell Data Center’ yedek güç kaynakları, yedek veri iletişim bağlantıları, iklimlendirme sistemleri, yangın söndürme sistemleri ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelere karşı verinin güvenlik derecesine göre kademelendirilmiş güvenlik sistemleri ile “7/24 Veri Depolama Güvenliği” öngörüyor.

data-center--(2).jpg

“Uluslararası standartlar, güvenli hizmet”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Veri Merkezi ve Servisleri Uzmanı Kemal Ersuz tarafından yapılan açıklamada ‘Data Center’in konusunda deneyimli uzman ekipler tarafından işletildiği ve uluslararası standartlarda, güvenli hizmet verildiği belirtildi.

Bankalar, internet servis sağlayıcıları, finans şirketleri gibi kurumsal müşterilere adanın her yerinden genişbant ve erişim imkanı sağlayan “Kuzey Kıbrıs Turkcell Veri Merkezi” veri artışı ile birlikte büyüyen kapasite ihtiyacına da yanıt veriyor.

Kemal Ersuz aynı zamanda teknoloji yatırımları hakkında da bilgi vererek, “Veri Merkezi, ‘TIER 3 standartları’ dediğimiz dünya standartlarında hizmet vermektedir. Yedek elektrik şebekesi, yedek enerji ve soğutma sistemleri, yedek hizmet sağlayıcıları içerir. 72 saatlik bir kesintiye karşı dayanıklılığa sahiptir. Yaklaşık ​%99’un üstünde kullanılabilirlik sunmaktadır. Serbest soğutma (Free-coolling) iklimlendirme sistemleri ve soğuk hava koridorları ile birlikte enerji tasarrufu yapılarak, iklim değişikliğine neden olan karbon türevi sayesinde gazların tüketiminin aza indirgenmesini sağlar. Veri merkezi aynı zamanda 7/24 güvenlik, FM200 yangın algılama ve söndürme, ultrasonik nemlendirici ile donatılmıştır.” diye konuştu.

data-center--arsiv-(1).jpg