Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Gazimağusa Devlet Hastanesi arasında, hastaneye engelli çocukların da oynayabileceği, engelli modülü içeren bir oyun parkı yapılması için işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolüne Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ve Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özdeş imza attı.

Protokolde, engelsiz oyun parkı için Turkcell'in sponsorluk kapsamında katkı yapması ve hastanenin de parkı tamamlaması yer alıyor.

‘En güzel armağan’

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 2015 Aralık ayında müşterilerine yeni yıl hediyesi dağıtımı için ayrılan kaynağı, ülkeye engelsiz parklar kazandırmak için değerlendireceğini duyurmuştu.

Her yıl bir büyük şehrimize yeni bir engelsiz park kazandırmak yönünde harekete geçen Kuzey Kıbrıs Turkcell, ilk adımı Gazimağusa Devlet Hastanesi için attı.

Başhekim Özdeş: Turkcell’e müteşekkiriz

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özdeş, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkıları ile hayata geçirecekleri engelsiz oyun parkı projesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Tüm çocukların, kendileri ya da aileleri hastanede olduğu dönemde böylesi çağdaş bir oyun parkında zaman geçirmesi hastanemiz için ayrıcalık olacaktır” dedi.

“Turkcell’e engelsiz modüller de içeren çocuk oyun parkına vermiş olduğu katkıdan dolayı müteşekkiriz” diyen Başhekim Özdeş, özellikle engelliler alanında Kuzey Kıbrıs Turkcell’in girişimlerini her zaman takdirle izlediklerini belirtti.

Yazıcı: Dünyanın en mutlu insanları

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı da işbirliği protokolünün imza töreninde yaptığı konuşmada, mobil iletişim ve teknoloji alanında sundukları hizmetlerle sınırlı kalmadıklarını belirterek, toplumdan aldıklarını topluma katma misyonuyla da sosyal sorumluluk projelerine duyarlı olduklarını söyledi.

Özellikle konu çocuklar ve engelliler olunca duyarlılıklarının kat be kat arttığını belirten İsmet Yazıcı, “Engellilerimize fayda yaratmak için daima destek vermek istiyoruz. Gazimağusa Hastanesi ile işbirliğimizle yapılacak olan engelsiz park bu anlamda bizler için çok önemli’’ diye konuştu.

“Bir tek çocukta yeni bir tebessüm yaratabilirsek, kendimizi dünyanın en mutlu insanı olarak görürüz” diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı,  “Oyun oynamak, parklara gitmek bütün çocuklarımızın hakkıdır, engelli çocuklarımızın daha da fazla hakkıdır diye düşünüyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.
Yazıcı, Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özdeş’e bu anlamlı fırsatı kendilerine yarattığı için teşekkür etti.