Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, “Cumhurbaşkanımız ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı arasında başlayan 'ana vatan', 'yavru vatan', 'kardeş millet' kavgasının zamansız olduğunu, bu konuda ciddi bir olumsuzluğun Türkiye'nin aleyhinde hatta Kuzey Kıbrıs aleyhinde ortaya çıkacağını ilgililere duyurmak istiyoruz” dedi.

Türker, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ülkede etnik ayrışmaya yönelik mezhepsel tartışmalar yaşandığını belirterek, "Bu nedenle Alevi arkadaşlarımızın cemevleriyle ilgili talepleri daima kamuoyunda bir ayrışma aracı olarak kullanıldı. Cemevlerinin ibadet yeri olarak tanımlanması konusunda tavrımızı koyacağız. Camilere yapılan tüm yardımların cemevlerine de sağlanmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının kapatılmasının ülkeye büyük zarar vereceğine inandıklarını vurgulayan Türker, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığını, bütün mezheplere eşit mesafede olmasını sağlayacak şekilde yeniden yapılandıracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi yurttaşlarımızın yönetimde yer alacağı düzenlemeler olacaktır. Bugün Türkiye'yi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ziyaret etti. Kıbrıs Cumhurbaşkanına yeni görevinde başarılar diliyoruz. Türkiye'de bizim Cumhurbaşkanımız ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı arasında başlayan 'ana vatan', 'yavru vatan', 'kardeş millet' kavgasının zamansız olduğunu, bu konuda ciddi bir olumsuzluğun Türkiye'nin aleyhinde hatta Kuzey Kıbrıs aleyhinde ortaya çıkacağını ilgililere duyurmak istiyoruz."