Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş ülkemizde yaptığı temaslar çerçevesinde dün öğleden sonra Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.

Türkeş’e ziyareti sırasında Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay eşlik ederken, müzeyle ilgili olarak Müze Müdürü Altay Sayıl yakın tarihimizle ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Türkeş, ziyareti sırasında müzede sergilenen tarihi fotoğrafları tek tek incelerken, hayranlığını gizlemedi.

Fotoğrafları incelemesi sırasında 8 Ocak 1963 tarihli fotoğrafta yer alan Dr. Küçük ile Rauf Denktaş’ın İsmet İnönü başbakanlığındaki bakanlar kurulunu ziyaretleriyle ilgili fotoğrafa dikkati çeken Türkeş “Yani demek ki ta eskiden beridir iki ülke arasında devlet adamlarının Bakanlar Kurulu’na katılması geleneği varmış. Ama ben söylenildiği gibi burada Bakanlar Kurulu’na katılmadım. Keşke katılsaymışım” diyerek basında çıkan haberlere gönderme yaptı.

Ziyareti sırasında Dr. Küçük’ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisini sonuna kadar izleyen Türkeş, ziyaret sonunda ise müzedeki anı defterine görüşlerini yazdı.

Türkeş anı defterine “Bugün Lefkoşa’da rahmetli Dr. Fazıl Küçük Beyefendi’nin gezmek ve Kıbrıs tarihinin önemli bir dönemini bir daha hatırlamak ve o günlere büyük fedakarlıklarla Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesini verenleri rahmet ve minnetle yad etmek fırsatı bulduk.

Kıbrıs Türk’ü bugünlerde yaşadıkları izolasyonu ve sıkıntıların yanında rahmetli Küçük ve arkadaşlarının mücadelesini bilmek ve hatırlamak durumundadır. Tüm şehitleri ve gazileri rahmetle anıyorum.” yazdı.

23-04-2016-09-55-99801900.jpg

23-04-2016-09-55-32531400.jpg