Türkeş, TBMM Genel Kurulu'nda, Başbakanlığa bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"KKTC'deki havaalanı için Türkiye'den herhangi bir ödenek verilmemiştir"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de muhalefetteki iki partinin Türk Dil Kurumu'nun bütçesinin yetersizliği ve faaliyetini yeterli bulmaması noktasında olumlu, yapıcı muhalefette bulunuyor olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğini belirterek, "Her iki partinin hükümete girmekten imtina ettiği dar bir dönemde ön hazırlıkları yaptığımız için bu senenin bütçesine yetişmedi" şeklinde konuştu.

Muhalefet partilerine de seslenen Türkeş, "İnşallah önümüzdeki sene, Türk Tarih ve Türk Dil Kurumunun bütçelerini hakikaten kurumlara daha layık hale getirip hazırlayacağız. Ama şimdiden uyarıyorum. O safhada yan çizerseniz, katkı vermezseniz o zaman ben de sizlerle ayrıca görüşeceğim" ifadesine yer verdi.

Tuğrul Türkeş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki havaalanı ile ilgili bir soruya, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yürütülen birçok projeden bir tanesi de orada havaalanının kapasitesinin artırımı ve genişletilmesidir ama şu safhaya kadar Türkiye'den herhangi bir ödenek verilmemiştir" şeklinde yanıt verdi. (Milliyet)