Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.

Köşklüçiftlik’teki Çalışma Ofisinde yer alan görüşmede Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da hazır bulundu.

Görüşmede yaptığı konuşmada Derviş Eroğlu, Türkeş’in Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcılığı görevine atanmış olmasından dolayı son derece memnun olduğunu belirtti ve başarılar diledi.

“DEĞİŞİK SESLER…”

Kıbrıs Türk makamlarının Türkiye makamları ile her zaman iyi bir diyalog içerisinde olduğunu ifade eden Eroğlu, Türkiye’yi gençlere her zaman anavatan olarak gösterdiğini ancak son zamanlarda “değişik sesler” çıkmaya başladığını söyledi.

KKTC’nin Türkiye ile ilişkilerinde bu güne kadar sorun yaşamadığını kaydeden Eroğlu, “İnşallah yeni dönemde de arkadaşlar, Türkiyesiz bazı şeylerin olamayacağı bilinci içerisinde hareket eder. Müzakere masasında herkes bir çözüm ister de nasıl olursa bir çözüm veya ben çözeyim de dünya beni alkışlasın düşüncesi içerisinde hareket etmez” dedi.

Müzakere masasında şu anda bulunanları net olarak bilemediğini ancak gelen mesajları takip ettiğini kaydeden Eroğlu, Tuğrul Türkeş’e, düşüncelerini içeren bir not takdim edeceğini de belirtti.

1442846581.jpg

“HÜKÜMETİN 3 YILLIK PLAN PROGRAM HAZIRLIĞI YOK”

KKTC hükümetlerinin geleneksel olarak, Türkiye ile işbirliği alanında 3 yıllık plan-program hazırladığını ancak yeni hükümette bu yönde bir faaliyet görmediğini ifade eden Eroğlu, Türkiye’de yapılacak seçimlerden sonra bütçe görüşmelerinin başlayacağından, geç kalınmak üzere olunduğunu ifade etti. 

TÜRKEŞ

Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, konuşmasında,  Eroğlu ile ilişkilerinin çok eskiye dayandığını, Eroğlu’nun Kıbrıs Türkü’nün meselelerini yakinen bilen biri olmasından dolayı dile getirdiği hassasiyetlerin dikkate alınacağına inandığını ifade etti.

Türkeş, görevde olduğu dönemde neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulunmak için ziyareti gerçekleştirdiğini, gelecek aylarda KKTC meseleleri, Türkiye ilişkiler ve çözüm konusunun ele alınacağı daha uzun vadeli ziyaretler düşündüğünü kaydetti.

TÜRKEŞ BU AKŞAM ADADAN AYRILACAK

Tuğrul Türkeş’in, Büyükelçi Derya Kanbay tarafından saat 20:00’de Büyükelçilik rezidansında verilecek yemeğe katıldıktan sonra saat 22:00’de KKTC’den ayrılması bekleniyor.

1442846562.jpg