Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut'u kabulünde kendisinin de KKTC vatandaşı olduğunu söyledi.

Türkeş, "Ben aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde ilk defa Kıbrıs kökenli bir milletvekili Kıbrıs'tan sorumlu hale gelmiştir. Gerçi bu bir seçim hükümetidir, ama kısa da olsa böyle bir dönemi yaşıyor olmanın mutluluğu içindeyim" dedi.

“KKTC ZİYARETLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Türkeş, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Korkut'u kabul etti.

Türkiye ile KKTC arasında, sosyal, ekonomik, üniversiteler münasebetiyle yoğun bir iş birliği olduğuna dikkati çeken Türkeş, "Bizim burada geleneklerde olduğu üzere herkes ilk ziyaretlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapıyor. Bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, oradaki insanların refahı, gücünü göstermemiz ve oraya desteğimizin daim olduğunu ifade etmemiz anlamında bu ziyaretleri biz çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Türkeş, pazartesi günü yapacağı KKTC ziyaretinde Cumhurbaşkanı Akıncı olmak üzere Kıbrıslı yetkililerle görüşeceğini ifade etti.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Türkiye'de ilk defa Kıbrıs kökenli bir milletvekilinin Kıbrıs'tan sorumlu hale geldiğine dikkati çeken Türkeş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O bakımdan, Kıbrıslıların olduğu bir dönem. Gerçi bu bir seçim hükümetidir, çok uzun süreli bir hükümet değildir ama kısa da olsa böyle bir dönemi yaşıyor olmanın mutluluğu içindeyim. Malumunuz ben aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıyım. Eski kayıtta kayıtlıyız, yani daha sonradan vatandaşlık edinmek değil, rahmetli babamın vatandaşlık aslı nüfus kayıtlarının üzerinden ailenin kaydı devam ediyor. Oy kullanamıyorum burada yaşadığım için ama kendimi tam bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olarak da kabul ettiğimi ifade edeyim."

KORKUT, BAŞBAKAN YARDIMCISI’NA YENİ GÖREVİNDE BAŞARI DİLEDİ

Başbakan Yardımcısı Türkeş'e yeni görevinin "hayırlı" olması dileklerini iletmek için görüşme talebinde bulunduğunu ifade eden Büyükelçi Korkut, Türkiye ile KKTC arasında iyi ilişkilere dikkati çekerek, "Anavatan, yavru vatan arasındaki ilişkilerin bir yansıması olarak Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında her alanda yoğun bir iş birliği mevcuttur" dedi.