TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki orman yangınına ilişkin, "Rum tarafı her zaman olduğu gibi aymazlığını ortaya koymuştur. Bizden yardım alacaklar ama hala kendi diplomasileri ve kendi karışık siyasetleri açısından, aynı Akdeniz'in suyunu 'kuzeyden mi alsınlar güneyden mi alsınlar' gibi gereksiz tartışmalar yapıyorlar. Umarım bir an önce akılları başlarına gelir de bu işler bir an önce kontrol altına alınır." dedi.

Türkeş, Çankaya Köşkü'nde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst'ü kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkeş, kapısının Kıbrıs Türk halkına her zaman açık olduğunu kaydetti.

Kıbrıs ile Türkiye arasındaki ekonomik programla ilgili yaşanan gelişmelere değinen Türkeş, şöyle konuştu:

"Kıbrıs ile Türkiye arasındaki ekonomik ve sosyal programın bize düşen işlemleri tamamlandı. Bakanlar Kurulundan hem 3 yıllık bir program hem de bu yılki yatırım programları çıktı. Yani biraz gecikmeli olarak Türkiye'nin daha önceden beri yaptığı bu ekonomik yardımları da inşallah senenin geriye kalan 6 ayında da daha hareketli, daha dinamik hale getireceğiz."

"RUM TARAFI AYMAZLIĞINI ORTAYA KOYDU"

Türkeş, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki orman yangınından derin üzüntü duyduğunu dile getirerek, hem Kuzey Kıbrıs'ın hem de Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu ifade etti.

Afet olduğunda diplomasinin, siyasetin ve diğer hesapların ortadan kalkacağını vurgulayan Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

clithleveaacp3h.jpg

" Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı doğru bir şekilde ilk baştan yardım teklif etmiştir. Fakat Rum tarafı her zaman olduğu gibi aymazlığını ortaya koymuştur. Bizden yardım alacaklar ama hala kendi diplomasileri ve kendi karışık siyasetleri açısından, aynı Akdeniz'in suyunu 'kuzeyden mi alsınlar güneyden mi alsınlar' gibi gereksiz tartışmalar yapıyorlar. Umarım bir an önce akılları başlarına gelir de bu işler bir an önce kontrol altına alınır."

"TÜRKİYE HER ZAMAN KIBRIS TÜRK HALKININ YANINDA OLDU"

Dürüst de kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC olarak yapılacak tüm atılımlarda Türkiye'nin desteğini beklediklerini söyledi.

Bugüne kadar verilen destekler için de KKTC halkı adına teşekkür eden Dürüst, Türkiye'nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu kaydetti.

Dürüst, Türkiye'nin KKTC'nin bu günlere gelmesinde büyük paya sahip olduğuna işaret ederek, "Bugün ki görüşmemizde gelişme adına, ileriye gidebilme adına projelerimizi sizlerle paylaşmak ve sizlerin desteğini talep etmeye geldik. Ne kadar güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti olursa o kadar huzur içerisinde yaşayan bir Kıbrıs Türk halkı ve sağlıklı bir Kuzey Kıbrıs devleti olur diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.