Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC'ye Su Temin Projesi kapsamında İsrail’e de su verilmesiyle ilgili bir planlamanın ve talebin olmadığını söyledi.

Teknik açıdan bakıldığında, su verilmesinde herhangi bir mani olmadığını vurgulayan Türkeş, “Önce Kıbrıslı vatandaşlara verelim sonra bundan arta kalan olursa Güney Kıbrıs Rum yönetiminin de başka ülkelerin talebi olursa onlarla ilgili de görüşülür” dedi.

Daha önce bu konuda yaptığı bir açıklamaya işaret eden Tuğrul Türkeş, “Ben konuşmamda Türkiye'nin Kıbrıs meselesinde iyi niyetle yapmaya çalıştığı, iyi niyetle yürüttüğü konuların orada nasıl dezenformasyonla yanlış algılandığını ifade etmek bakımından söyledim. Yoksa o gerçekçi bir tespit değil” şeklinde konuştu.

Marriott Otel’de düzenlenen Büyükelçiler Konferansı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkeş, su konusunda da değerlendirmede bulundu.

Terör konusunda bir açıklama yapan Türkeş, şunları söyledi:

“Terör olaylarının epey bir zamandır Türkiye'nin üzerinde devam ettiğini" belirterek, "Sultanahmet'teki patlamaya hedefi itibariyle baktığımızda şayet tesadüfi olarak orada bir patlama değil de kasıtlı olarak yönlenmişse, bu Türk turizmine de yapılan bir saldırıdır. Yani Türkiye'ye yönelik sadece bir sıradan teröristin davranışı değil. Daha sistematik, daha bir üst akılla kurgulanmış mı diye bakmak lazım.”.

Akademisyenlerin terör operasyonlarına yönelik bildirisiyle ilgili bir soru üzerine Türkeş, bilgileri olmadığı bir konuda bildiri yayınlamanın akademisyenlere yakışmadığını ifade etti.

Türkeş, bu konuda en çok akademisyenlerin hassas davranması gerektiğine işaret ederek, "Hiç bilmedikleri bir konuda anlamadıkları bir meselede sadece güncel medya haberlerine veya dezenformasyona dayalı haberlere bağlı olarak açıklama yapmaları Türk akademik hayatı açısından kaygı vericidir" değerlendirmesinde bulundu.