Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere gittiği Ankara’da bugün saat 14.00’te TC Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Bakan Çavuşoğlu, Türkeş’e Ankara’da gerçekleştirdiği temaslarla ilgili bilgi verirken, Bakanlığın sorumluluk alanı ile ilgili konular da ele alındı.

Görüşmede kuraklık tazminatları ile ilgili ihtiyaç duyulan ek kaynağın temin edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Son günlerde KKTC’nde çok tartışılan Toprak Ürünleri Kurumu’nun yaşatılması konusu ele alınarak, TÜK’ün piyasa düzenleyici bir pozisyonda yaşamına devam edebilmesini sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasına teknik destek verme konusunda mutabakata varıldı. Bu çerçevede KKTC heyetinin TMO’dan bir ekibin görevlendirilmesi konusunda talebi üzerine, TMO’dan yasal düzenlemenin hızlandırılabilmesi ve çağdaş bir yapıya kavuşturulması için teknik ekibin görevlendirileceği sözü alındı.

İzlenen yolun Ekonomik Program’a uygun olduğu ve bu çalışmaların yasal sürecinin tamamlanmasıyla birlikte reform kapsamında değerlendirileceği, bununla ilgili düzenlemeni ivedi yapılması noktasında mutabakata varıldı. Öte yandan uzun zamandır ülkemizde tartışılan kuraklık ödemelerine katkı yapılması noktasında da mutabık kalınarak ödemenin en kısa sürede yapılması için çalışmalar başlatılmıştır. 

dsc_0306-003.jpg